Un baietel de 9 ani, din Galati, si-a infipt o foarfeca in inima

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 16:34
1132 citiri
Un baietel de 9 ani, din Galati, si-a infipt o foarfeca in inima
Foto: Iasi Info

Un baietel de 9 ani din municipiul Galati s-ar fi injunghiat accidental in inima, vineri, in timp ce se juca cu o foarfeca, insa politistii si inspectorii sociali au demarat o ancheta pentru a afla daca nu cumva copilul a fost atacat de parinti.

Incidentul s-a produs vineri, intr-un apartament din cartierul galatean Micro 40. O vecina a fost cea care a alertat autoritatile.

"E vorba de un baietel de 9 ani care suferise - dintr-un accident sau agresiune, nu se stie clar - o plaga toracica injunghiata. Echipa de urgenta si medicul de garda au constatat ca baiatul era socat, agitat, palid, cu o plaga injunghiata penetranta in hemitoracele stang anterior. I s-au acordat primele ingrijiri.

Ulterior s-a dovedit ca plaga afectase si plamanul, si inima, deci era sange si in plaman, si in jurul inimii. A fost transportat rapid la spital si introdus in sala de operatie pentru o interventie chirurgicala", a declarat, vineri, seful Serviciului Judetean de Ambulanta de la Galati, dr. Mihai Polinschi.

Dupa operatie, copilul a fost stabilizat si internat in Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Ap. Andrei".

Parintii le-au spus politistilor ca baiatul lor s-a accidentat singur in timp ce se juca cu foarfecele. Declaratiile lor sunt contrazise, insa, de medici, care apreciaza ca rana este foarte profunda si nu pare a fi produsa prin autoaccidentare de un copil de 9 ani. Expertiza medicilor legisti va clarifica imprejurarile in care s-a ranit copilul. Intre timp, politistii i-au audiat pe vecinii familiei baietelului, care spun ca mama copilului a aruncat foarfecele plin de sange si tricoul copilului pe geam, in loc sa sune la 112.

Si Directia Generala pentru Aistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a demarat o ancheta in acest caz. "In acest moment, nu avem foarte multe elemente. Nu am reusit sa stam de vorba cu mama. De asemenea, nu am reusit sa stam de vorba cu copilul, e practic imposibil. El e la Reanimare acum. Dialogul cu mama si copilul reprezinta pentru noi cele mai importante elemente pentru ancheta. Am reusit sa stam de vorba doar cu tatal. Nu sunt date relevante, nu sunt suficiente. Asteptam rezultatul medicilor legisti, dar si rezultatul anchetei pe care Politia a demarat-o", a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al DGASPC Galati, Tania Calcan.

Daca rezultatele anchetei autoritatilor nu ii vor incrimina pe parinti, acestia risca totusi sa fie acuzati de neglijenta, in conditiile in care rana i-a pus copilului viata in pericol.

"Rana i-a pus viata in pericol, de-aia a si fost introdus rapid in sala de operatie, pentru ca sangele, mai ales cel de la inima, putea sa-i opreasca oricand cordul", a declarat dr. Mihai Polinschi.

"Nu avem niciun element care sa demonstreze (neglijenta, n.r.), dar, omeneste vorbind, gravitatea acestui accident, maniera in care copilul s-a intepat cu un foarfece la o asemena adancime, e un accident foarte grav. Lucrul acesta ne face sa fim foarte atenti. Poate ca in aceasta familie exista niste disfunctionalitati, poate ca parintii ar fi putut sa ia in calcul riscurile de accidente din casa, poate ar fi putut evita, poate nu au abilitati de parinti foarte bine dezvoltate", a spus Tania Calcan.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#copil injunghiat inima, #copil injunghiat foarfeca, #copil stare grava , #frauda