Un militar acuzat in furtul de arme de la Ciorogarla cere eliberarea provizorie

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 16:54
1186 citiri
Un militar acuzat in furtul de arme de la Ciorogarla cere eliberarea provizorie
Foto: Cotidianul

Avocatul militarului Cristian Radu, Bogdan Clepcea-Radescu, sustine ca a facut cerere de eliberare provizorie sub control judiciar pentru clientul sau.

Surse judiciare afirma, de asemenea, ca astfel de cereri ar putea fi depuse si in cazul celorlalti trei militari arestati marti, informeaza agentia NewsIn.

Avocatul lui Radu Cristian, Bogdan Clepcea-Radescu, a declarat, pentru NewsIn, ca a depus o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar pentru clientul sau, pentru care nu s-a fixat inca termen de judecata.

Contactat de NewsIn, Valentin Ovedenie, avocatul militarilor Marian Tudorache si Marian Dinu, a spus ca nu vrea sa comenteze nimic in legatura cu acest dosar.

Ceilalti trei militari arestati saptamana trecuta pentru furtul armelor de la Ciorogarla, adica sergentul major Ionut Gagea, caporalul Ion Petrica si caporalul Marius Tudorache, nu pot face o astfel de cerere, potrivit unuia dintre avocatii acestora.

Conform Codului de Procedura Penala, "liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, precum si al infractiunilor intentionate pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii care nu depaseste 7 ani".

Astfel, liberarea provizorie sub control judiciar nu se acorda in cazul in care inculpatul este recidivist ori exista date care justifica temerea ca va savarsi o alta infractiune sau ca va incerca sa zadarniceasca aflarea adevarului prin influentarea unor martori sau experti, alterarea ori distrugerea mijloacelor de proba sau prin alte asemenea fapte.

Cei trei militari arestati saptamana trecuta raman dupa gratii, a decis, marti, Tribunalul Militar Teritorial, care a admis si recursul procurorilor impotriva deciziei de a ii lasa in libertate pe ceilalti patru militari cercetati in acest caz.

Cei patru militari care intrasera liberi in sala de judecata au primit mandate de arestare pentru 25 de zile. Astfel, sergentul Marian Tudorache, caporalul Marian Dinu, caporalul Cristian Radu si soldatul Nicusor Nita, acuzati de savarsirea infractiunii de calcare de consemn, au fost dusi in arest.

Avocatii din cazul furtului de arme au sustinut, vineri, 13 februarie, ca nu au vazut in actele procurorilor depuse la dosarul prin care au cerut arestarea preventiva a celor sapte militari din cazul furtului de arme de la Ciorogarla o evidenta a numarului de arme furate.

Avocatii le-au mai declarat jurnalistilor, la iesirea din sala de judecata, ca nu au vazut nici macar un inventar al armelor din depozit.

Unul dintre avocatii celor patru militari eliberati pe 13 februarie de instanta a aratat ca principala acuzatie a procurorilor militari in cazul clientilor sai a fost aceea ca in intervalul de timp 21.00-9.00, din noaptea de 27 spre 28 ianuarie, acestia nu ar fi verificat sigiliile depozitului.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#furt de arme, #Ciorogarla, #parchetul militar, #acuzat incalcare consemn, #judecat , #frauda