Un suspect in cazul dublei crime de la Brasov, retinut (Video)

Sambata, 31 Ianuarie 2009, ora 11:17
5732 citiri
Un suspect in cazul dublei crime de la Brasov, retinut (Video)

Presupusul autor al dublului asasinat de la casa de schimb valutar din Brasov a fost prins, au anuntat autoritatile.

Retinerea acestuia a fost confirmata de Liviu Dragnea, ministrul de Interne, in timpul unei interventii telefonice la Antena 3.

Suspectul este recidivist si beneficia de o invoire acordata de penitenciarul Craiova, unde era incarcerat pentru fapte asemanatoare.

Persoana retinuta este un cetatean din Republica Moldova. Acesta ispasea la Craiova o pedeapsa de 15 ani.

Pe numele acestuia nu a fost inca emis un mandat de arestare, a precizat Ramona Diaconu, procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov, pentru Realitatea Tv. Aceasta a mai declarat ca in momentul de fata sunt cercetate mai multe persoane, printre care si interlopi din Brasov.

Principalul suspect retinut de politisti in cazul dublei crime de la Brasov se numeste Serghei Gordunov si are 29 ani. In urma cu cateva zile inainte de crimele de la Brasov, Gordunov a descarcat o arma intr-un om de afaceri din Eforie si a incercat sa sparga o casa de schimb valutar tot sub amenintarea armei intr-un alt oras din tara, necunoscut pana in acest noment, informeaza Realitatea Tv.

Dragnea confirma

Ministrul de Interne, Liviu Dragnea, a confirmat, sambata, prinderea principalului suspect in cazul crimelor de la Brasov.

"Este un cetatean moldovean care acum cinci ani de zile a mai avut antecedente de genul asta. A fost prins azi dimineta in Brasov. Acum se fac cercetari", a declarat Dragnea.

"Procurorii si polititii fac cercetari acum, sa vada daca el este. Daca este, vor face propunerea la instanta", a adaugat seful MAI.

Mentionam ca suspectul a fost retinut pentru cercetari, pentru 24 de ore, insa nu s-a emis ncio Ordonanta de retinere din punct de vedere procedural. In acest caz, doar procurorul poate emite Ordonant de retinere.

Cine este Serghei Godunov?

Serghei Gorbunov a fost prins pe 26 martie 2004, la vama Sculeni, in timp ce incerca sa treaca in Republica Moldova. Plecase din Brasov cu un maxi-taxi si vroia sa coboare la Iasi. A adormit si s-a trezit abia cand masina a ajuns la punctul de frontiera Sculeni. A coborat si a incercat s-o ia pe jos inapoi, spre Romania, dar vamesii l-au considerat suspect si l-au retinut.

In scurt timp s-a aflat ca el este autorul atacurilor petrecute la Constanta, impotriva omului de afaceri Cristian Stroe Putinica, si la Eforie Nord, impotriva lui Fenis Agali. Analizand cele doua atacuri, anchetatorii au intrat la banuieli in ce priveste implicarea lui Gorbunov si in atacul din Brasov, asupra patronului Pavel Sabau.

Dupa ce a savarsit fapta de la Brasov (in legatura cu care a invocat ca ar fi avut o intelegere cu Sabau Pavel pentru obtinerea pasaportului romanesc, contra unei sume de bani si cind la fel ar fi fost pacalit), inculpatul a fost parasit de prietena sa, care s-a intors in Republica Moldova si de aceea si el a parasit apartamentul ocupat la Brasov.

Surse judiciare au confirmat ca Serghei Gorbunov a fost eliberat pe 16 mai 2008 in urma unei decizii a Tribunalului Dolj. Barbatul trebuia sa se intoarca pe 16, insa cum acest lucru nu s-a intamplat, penitenciarul "a facut o adresa catre inspectoratul de politie Brasov si a anuntat ca nu s-a intors in penitenciar". A fost eliberat pe motivul ca era suspect ca sufera de glaucom.

Un al doilea suspect, retinut

Politistii au mai retinut un barbat in cazul crimei de la Brasov, aceasta aflandu-se impreuna cu barbatul suspectat ca ar fi autorul crimei, au declarat surse judiciare. Cei doi au fost ridicati din zona Metro Brasov.

Politistii verifica daca si cel de-al doilea barbat a fost implicat in asasinat si jaf.

Un suspect a fost retinut sambata in cazul crimei de la Brasov, barbatul din Republica Moldova fiind dat in urmarire generala pentru mai multe infractiuni grave, conform unor surse judiciare.

Reamintim ca doua persoane au murit, iar alta a ajuns in stare grava la Spitalul Judetean Brasov, joi, dupa ce au fost impuscate la o casa de schimb valutar din Brasov.

Purtatorul de cuvant al IJP Brasov, Liviu Naghi, a declarat, vineri, ca suspectul in cazul atacului de joi de la o casa de schimb valutar are intre 27 si 35 de ani, o inaltime intre 1,65 si 1,70 m, si era imbracat in haine de culoare inchisa, precizand sa cercul suspectilor s-a retrans foarte mult.

"Are tenul masliniu, barbia ascutita si nasul butucanos, constitutie slaba spre atletica, cu umerii lati. Era imbracat cu o haina neagra, descheiata, cu gulerul ridicat, camasa alba, pantaloni de stofa deschisa, o caciula mare pe ochi si ochelari. Avea o geanta de 25-35 cm cu chinga si catarama din material din metal lucios. Vorbea gajait, cu un usor accent tabacic", a declarat Naghi.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#dublu asasinat Brasov, #suspect prins , #frauda