Unul dintre fostii "locotenenti" ai lui Miron Cozma, eliberat conditionat

Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 17:43
2552 citiri
Unul dintre fostii "locotenenti" ai lui Miron Cozma, eliberat conditionat

Fostul lider al minerilor, Dorin Lois, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru participarea la mineriada din 1999, a fost eliberat conditionat, marti, dupa ce Penitenciarul Barcea i-a aprobat cererea in acest sens.

In Penintenciarul Barcea se mai afla un alt lider al minerilor, Vasile Lupu, care a fost de asemenea condamnat pentru subminarea puterii de stat, dupa participarea la evenimentele din 1999, informeaza NewsIn.

Considerat unul dintre "locotenentii" lui Miron Cozma, Lois a fost incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Barcea Mare din Hunedoara in 2005. El a fost condamnat alaturi de alti patru locotenenti invinuiti in aceeasi cauza, care au primit tot cinci ani de inchisoare cu executare.

Dintre acestia, Constantin Cretan, inchis la Targu Jiu, a fost pus in libertate luna trecuta, Ionel Ciontu a decedat in penitenciar din cauza unor probleme de sanatate, Romeo Beja a disparut din tara la pronuntarea sentintei si este dat in urmarire generala.

In Penitenciar se mai afla doar Vasile Lupu, insa surse din randul ortacilor spun ca si acesta va ajunge in fata comisiei de liberare conditionata pana la sfarsitul anului.

Cei doi fosti "locotenenti" ai lui Miron Cozma, Lois si Lupu, au fost incarcerati in septembrie 2005. Dorin Lois a fost inchis in Penitenciarul Barcea Mare in data de 28 septembrie 2005, iar Vasile Lupu o zi mai tarziu.

Ambii au recomandari pozitive pe linie de buna purtare. Potrivit purtatorului de cuvant al penitenciarului, Dorin Lois este un detinut ascultator, care respecta regulamentul de ordine interioara si care "presteaza activitati in cadrul clubului persoanelor private de libertate", iar pentru asta castiga zile prin care i se reduce pedeapsa. Vasile Lupu participa la alt gen de activitati, cu caracter moral-religios si sportive.

Si el munceste ca sa-si reduca pedeapsa si pana acum a beneficiat de o singura iesire din penitenciar, de trei zile, in primavara acestui an, in aceeasi perioada cu prietenul sau Dorin Lois.

La sfarsitul lunii septembrie 2005, magistratii instantei supreme l-au condamnat pe Miron Cozma la zece ani de inchisoare in dosarul mineriadei de la Costesti din ianuarie 1999.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul "Rust", a fost condamnată luni la un an şi jumătate de închisoare pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost...
Viaţa lui Oscar Pistorius după eliberarea condiţionată: lucrează la o biserică locală unde "nu zâmbeşte niciodată"
Viaţa lui Oscar Pistorius după eliberarea condiţionată: lucrează la o biserică locală unde "nu zâmbeşte niciodată"
Trebuie să existe puţine contraste mai dure pentru un sportiv profesionist decât cel dintre câştigarea aurului paralimpic şi îndeplinirea sarcinilor de curăţenie la o mică biserică din...
#Dorin Lois, #Miron Cozma, #mineriada, #inchisoare, #elibera, #conditionat, #penitenciar, #Barcea , #frauda
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
Este o nedreptate strigatoare la cer ! Criminalul numarul unu, declarat Presedinte de Omoare al pesedeulu si cativa indivizi manipulati cu ani grei de temnita !