Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

UPDATE: Tren deraiat la Valea Calugareasca: Un mort si patru raniti

Sambata, 10 Mai 2008, ora 17:37
5028 citiri
UPDATE: Tren deraiat la Valea Calugareasca: Un mort si patru raniti

Doua vagoane ale unui tren accelerat au deraiat la Valea Calugareasca, in jurul orei 17,00, accidentul soldandu-se cu decesul unei fete de 16 ani si ranirea a cel putin patru pasageri. Trenul 1661 plecase din Bucuresti si se indrepta spre Iasi si a deraiat la o trecere peste un macaz.

Echipajele de pompieri si descarcerare au ajuns la locul accidentului. Patru pasageri raniti au fost dusi la spital, iar altor persoane, care nu necesita internare, le-a fost acordata asistenta medicala la locul accidentului. Tanara care a decedat si cei patru raniti se aflau in primele doua vagoane ale trenului.

Inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Marian Burloi, a precizat ca trenul a iesit de pe linie, dar nu s-a rasturnat. Cauza accidentului nu este, deocamdata, cunoscuta.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, aflat la locul accidentului, a declarat ca a luat masuri pentru rezolvarea situatiei. El a precizat ca este prematur sa se traga o concluzie referitor la cine este responsabil pentru accident. Macazul se afla in pozitia corecta, iar mecanicul a primit unda verde sa treaca. In zona exista o restrictie de viteza, dar inca nu s-a stabilit cu ce viteza circula trenul.

"Am dispus cateva masuri pentru astfel de situatii. Am cerut ca prima garnitura spre Iasi sa preia pasagerii. Am cerut ca CFR sa trimita utilaje, pentru a elibera calea ferata. Directia de Investigatii va face toate toate cercetarile necesare", a precizat Ludovic Orban.

In jurul orei 20,20, calatorii au fost preluati de un alt tren, pornind dupa cateva ore de calvar spre locurile unde trebuiau sa ajunga initial.

Tanara care a murit se afla in primul vagon al trenului, iar echipele de interventie s-au chinuit timp de aproape o ora sa o scoata din vagonul deraiat.

Potrivit primelor informatii, fata invata in Bucuresti si se intorcea in Focsani. Serviciul Politiei Transporturi Feroviare Prahova a informat, sambata seara, ca persoana care a murit in accidentul feroviar se numeste Cosmina-Alexandra D., avea 16 ani si era fiica unui lucrator CFR din municipiul Focsani. Fata avea leziuni craniene, fiind posibil sa se fi lovit cu capul de geam in momentul producerii accidentului.

Cele patru persoane ranite au fost duse la Spitalul Judetean Prahova si, potrivit declaratiilor medicilor, sunt in afara oricarui pericol.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#tren, #deraiat, #macaz , #frauda