Vapoarele, "obligate" sa polueze Dunarea

Marti, 08 Iulie 2008, ora 07:56
1847 citiri
Vapoarele, "obligate" sa polueze Dunarea

Navele care tranziteaza gurile Dunarii polueaza masiv apele fluviului si ale Deltei, afirma Ion Drugan, comisar-sef al Comisariatului Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Potrivit acestuia, vapoarele deverseaza continuu apele uzate in Dunare, iar comandantii navelor isi motiveaza gestul prin faptul ca nu exista dotari portuare pentru preluarea deseurilor lichide si solide produse la bord, informeaza Romania libera.

"Noi aflam de producerea acestor poluari doar atunci cand se deverseaza reziduuri petroliere pentru ca acestea apar la suprafata apei.

In cazul celorlalte deversari nu se stie despre ce cantitati este vorba si unde ajung. Stim doar ca anual patrund din mare pe Dunarea maritima sute de cargouri, iar in Delta exista mii de nave fluviale care nu au unde sa predea deseurile produse la bord", a spus Drugan.

Dan Iulian Ichim, capitanul-sef al Portului Tulcea, sustine ca navele maritime si cele fluviale care patrund pe bratele Dunarii si in Delta au dotari pentru depozitarea in siguranta a reziduurilor lichide si solide.

"Porturile din judetul Tulcea nu sunt pregatite pentru a prelua aceste deseuri si ca urmare echipajele navelor scapa de reziduuri cum pot", a recunoscut insa capitanul-sef Ichim.

Poluarile produse de vapoare in Delta au pus in alerta autoritatile din judetul Tulcea. La Prefectura Tulcea a avut loc o intalnire a autoritatilor portuare, a administratorilor porturilor si a institutiilor de protectie a mediului.

In respectiva sedinta, Paul Cononov, guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), a declarat ca va retrage autorizatia de mediu emisa pentru Administratia Porturilor Dunarii Maritime (APDM) Tulcea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Garda de Mediu a făcut controale pe Dunăre, în plină perioadă de prohibiţie. Neregulile descoperite de comisari
Garda de Mediu a făcut controale pe Dunăre, în plină perioadă de prohibiţie. Neregulile descoperite de comisari
Comisarii Gărzii de Mediu au verificat, în ultimele zece zile, tronsonul de Dunăre începând cu localitatea Călăraşi, până la Dunărea maritimă şi Insula Mică a Brăilei. În urma...
Descoperirea oamenilor de știință: Cât de mare e poluarea în galaxii. „Ajută la oprirea formării de stele în galaxii”
Descoperirea oamenilor de știință: Cât de mare e poluarea în galaxii. „Ajută la oprirea formării de stele în galaxii”
Oamenii de ştiinţă au creat prima hartă de înaltă rezoluţie a unei explozii galactice de dimensiuni gigantice, care oferă informaţii despre modul în care spaţiul dintre galaxii este...
#poluare, #Dunare, #Delta, #vapoare , #frauda