Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Victor Alistar acuza ANI ca minte si dezinformeaza

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 19:42
961 citiri
Victor Alistar acuza ANI ca minte si dezinformeaza
Foto: Arhiva

Presedintele Transparency International, Victor Alistar, acuza ANI ca "minte si dezinformeaza" prin comunicatul potrivit caruia constatarea incompatibilitatii sale este definitiva, aratand ca aceasta nu e definitiva pana cand instanta nu constata ca a exercitat functii in sectorul privat fara a se fi suspendat din functie.

Alistar sustine ca o dovada ca "Agentia Nationala de Integritate minte si dezinformeaza", este faptul ca in baza raportului inspectorului de integritate, ANFP a fost solicitata sa deschida actiune in instanta de contencios administrativ in vederea anularii ordinelor de suspendare, la cerere, din calitatea de functionar public.

"In acest sens, este deschisa cauza la Curtea de Apel Bucuresti, al carui prim termen de judecata a fost stabilit in data de 3 martie 2010", precizeaza Alistar.

In plus, directorul TI sustine ca o alta dovada a faptului ca starea de incompatibilitate nu a fost clarificata, subiectul fiind dezbatut in instanta, este o adresa ANI semnata de presedintele Agentiei, Catalin Macovei si inregistrata la ANFP.

"Actul juridic va produce efecte numai dupa ce s-ar putea constata ca am exercitat functii in sectorul privat fara sa ma fi suspendat din functie. Altfel spus, pana la anularea ordinelor de suspendare, constatarea incompatibilitatii nu este definitiva.

Este falsa sustinerea cum ca instanta s-a pronuntat deja in aceasta cauza. In situatia in care actele administrative de suspendare care sunt legale si temeinice, vor fi mentinute de instanta de judecata, atunci inseamna ca situatia de incompatibilitate nu a existat", explica Alistar.

Directorul TI precizeaza ca, abia pe baza deciziei instantei de judecata, va putea ataca "constatarea ANI facuta in birou si la ordin", adaugand ca este "ilegala" constatarea facuta "pe baza prezumtiei de nelegalitate a ordinelor de suspendare".

"Invit ANI sa astepte solutionarea temeiului actului lor de constatare si apoi sa se bucure ca o absurditate (cum ar fi aceea ca desi suspendat pentru a evita incompatibilitatea te gasesti in stare de incompatibilitate) a ramas definitiva", transmite Alistar.

El solicita ANI sa inceteze "de indata orice hartuire" la adresa sa, considerand ca hartuirea se datoreaza "criticilor obiective" pe care le-a adus la adresa ANI.

"Solicit conducerii ANI sa se abtina de la orice conduita de abuz in serviciu, folosindu-se de instrumentele de comunicare ale institutiei pentru a se razbuna pe reprosurile opiniei publice si le indemn sa foloseasca acele instrumente de comunicare pentru a da explicatii opiniei publice cu privire la suspiciunile si criticile adresate", precizeaza Alistar.

Victor Alistar in incompatibilitate, prin decizie definitiva si irevocabila

Actul de constatare a starii de incompatibilitate emis de ANI in cazul directorului TI Victor Alistar a ramas definitiv si irevocabil, deoarece Alistar nu a contestat documentul la instanta competenta, in termenul legal, informeaza Agentia de Integritate.

"Curtea de Apel Bucuresti a comunicat, la data de 10 februarie 2010, ca Alistar Teodor-Victor nu a contestat in termenul legal, la instanta competenta de Contencios Administrativ si Fiscal, actul de constatare a starii de incompatibilitate emis de Agentia Nationala de Integritate (in data de 20 iulie 2009 n.r.) ", se arata intr-un comunicat remis vineri de Agentie.

Potrivit Legii ANI, in 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie la curtea de apel, sectia de contencios administrativ si fiscal, in a carei circumscriptie locuieste. "Precizam ca orice contestatie inregistrata la alta instanta decat cea prevazuta (...) este nula de drept", se arata in comunicat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vistor Alistar, #acuzatie ANI, #dezinformare ANI , #frauda