Ziua Mondiala a Africii

Vineri, 23 Mai 2008, ora 19:46
1334 citiri
Ziua Mondiala a Africii

Pe data de 25 mai, in calendarul ONU se sarbatoreste Ziua Mondiala a Africii. Aceasta data celebreaza semnarea, pe data de 25 mai 1963, a acordurilor de creare a Organizatiei Unitatii Africane (OUA), devenita Uniunea Africana din 2002, relateaza AmosNews.

Tarile africane sunt invitate sa organizeze activitati destinate sa apropie popoarele din acest continent, sa intareasca increderea lor in integrare. Este in acelasi timp ocazia de a reflecta asupra numeroaselor probleme carora trebuie sa le faca fata africanii, dar si restul tarilor in relatia si perceptia lor asupra acestui continent .

Evenimentul care initial parea a fi unul destinat numai continentului african (unde de altfel este declarat sarbatoare legala) a devenit treptat un eveniment de anvergura mondiala. Acest fapt se datoreaza diasporei africane care se regaseste in toate colturile lumii.

Dorinta comunitatilor africane de a se integra in societatile gazda si fascinatia exersata de cultura africana asupra altor popoare este un prilej de organizare a numeroase conferinte si evenimente culturale in toata lumea.

Si in Romania traieste o comunitate africana mica dar variata compusa din imigranti, refugiati, oameni de afaceri si studenti, originari din Zimbabwe pana in Egipt, de o diversitate etnica, lingvistica si culturala deosebite.

De aceea, anul acesta, pentru prima data in Romania, cu ocazia Anului European al Dialogului Intercultural, membri ai acestei comunitati, impreuna cu simpatizanti si prieteni romani, vor marca evenimentul prin organizarea unui mars-parada, duminica, 25 mai, intre orele 17.00 si 19.00.

Marsul-parada va porni la ora 17 din fata Casei Studentilor ( Proeteasa) si va avea ca punct de oprire Parcul Cismigiu, unde se va intilni la ora 18.00 cu animatiile de strada din cadrul festivalului "Esti spectator ? Ia ARTitudine" organizat de Asociatia A.R.T. Fusion, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si Fundatia Noi Orizonturi.

Țara aleasă să prezideze comisia ONU pentru egalitate de gen ”arată un dispreț șocant față de drepturile femeilor de pretutindeni”
Țara aleasă să prezideze comisia ONU pentru egalitate de gen ”arată un dispreț șocant față de drepturile femeilor de pretutindeni”
Arabia Saudită este statul ales să prezideze comisia ONU care ar trebui să promoveze egalitatea de gen și drepturile femeilor de pe glob, deși țara amintită și-a atras condamnări publice...
Ministrul sârb de externe, declarație la ONU: "Adevărul despre agresiunea NATO asupra Republicii Federale Iugoslavia este trecut sub tăcere"
Ministrul sârb de externe, declarație la ONU: "Adevărul despre agresiunea NATO asupra Republicii Federale Iugoslavia este trecut sub tăcere"
Ministrul sârb de externe şi prim viceprim-ministru, Ivica Dacic, a declarat luni la New York că Serbia este dezamăgită de faptul că "adevărul despre agresiunea NATO din 1999 asupra...
#Ziua Mondiala a Africii, #ONU, #Organizatia Unitatii Africane, #Uniunea Africana , #frauda