Cum voiau sa ajunga niste copii afgani in Occident: Ascunsi sub bancheta intr-un tren din Romania

Joi, 07 August 2014, ora 13:47
2582 citiri
Cum voiau sa ajunga niste copii afgani in Occident: Ascunsi sub bancheta intr-un tren din Romania

Noua afgani si un somalez au fost depistati de politistii de frontiera din Oradea, in timp ce incercau sa treaca ilegal granita in Ungaria, unii dintre ei fiind ascunsi sub bancheta din cuseta unui tren.

Dintre cele zece persoane, sapte erau minori, toti incercand sa ajunga ilegal in spatiul Schengen, potrivit unui comunicat de presa al politiei de frontiera din cadrul I.T.P.F. Oradea, remis Ziare.com.

Astfel, joi dimineata, la ora 2.30, la punctul de trecere a frontierei de la Curtici, judetul Arad, cu ocazia efectuarii formalitatilor de frontiera asupra unui tren international care circula pe relatia Bucuresti-Viena, politistii de frontiera au descoperit intr-o cuseta, trei persoane ascunse sub banchete.

Acestia, trei adolescenti de origine asiatica, au fost coborati din tren si condusi la sediul sectorului pentru cercetari.

In urma verificarilor si din declaratii, politistii de frontiera au stabilit ca cei in cauza sunt cetateni afgani, cu varste de 15 si 16 ani, care au declarat ca intentionau sa ajunga in spatiul Schengen, toti trei posedand documente temporare de identitate pentru solicitanti de azil.

Tot joi dimineata, in jurul orei 3.00, o patrula de la Sectorul Politiei de Frontiera Bors a depistat trei persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Pentru ca nu-si justificau prezenta in zona, persoanele au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera, pentru verificari.

S-a stabilit astfel ca este vorba despre doi cetateni afgani si un cetatean somalez, cu varste cuprinse intre 20 si 32 de ani, care intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.

Trei ore mai tarziu, in urma cooperarii cu politisti de frontiera aradeni, la Sectorul Politiei de Frontiera Salonta au fost depistati si retinuti, la aproximativ 800 metri de linia de frontiera, patru baieti din Afganistan, cu varste cuprise intre 15 si 17 ani, care aveau documente temporare de identitate ca solicitanti de azil.

In toate trei cazurile, politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun, mai transmite comunicatul.

F.N.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#afgani ascunsi cuseta tren, #afgani trecut ilegal granita, #afgani ilegal Ungaria , #frontiera
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5