Dan Fatuloiu este noul sef al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 19:48
1828 citiri
Dan Fatuloiu este noul sef al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea
Foto: EVZ

Chestorul-sef Dan Fatuloiu, fost sef al Politiei Romane si fost secretar de stat in MAI, demis in urma scandalului generat de asasinarea lui Gheorghita Mararu, a preluat conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Oradea, printr-un ordin al ministrului Internelor.

Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Romane, comisar Fabian Badila, a declarat, vineri, ca incepand din aceasta saptamana Dan Fatuloiu este seful Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Oradea, in locul comisarului-sef Marin Bondar, imputernicit pe aceasta functie in iunie anul trecut.

"Numirea s-a facut cu incepere din 8 ianuarie, printr-un ordin ministerial", a declarat Badila.

El a refuzat sa comenteze decizia ori motivele care au dus la schimbarea din functie a comisarului-sef Marin Bondar.

In varsta de 56 de ani, chestorul Dan Valentin Fatuloiu a fost seful Politiei Romane intre 2005 si 2007, cand a plecat de la conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane, fiind desemnat sef al Biroului atasatului afacerilor interne in Statele Unite ale Americii, in functia de ministru-consilier.

Din 2009, a fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor si sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica al MAI.

Fatuloiu a fost demis in 23 noiembrie 2010 din functia de secretar de stat, sef al Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din MAI. Decizia a fost luata in urma verificarilor facute de Corpul de control al MAI la Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt. Controlul a fost dispus in urma asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamt si dupa ce seful IPJ Neamt Aurelian Vasea Soric a fost acuzat ca ar "pactiza" cu lumea interlopa. Aurelian Soric si-a dat demisia la scurt timp dupa declansarea scandalului de la Neamt si a fost cercetat disciplinar la nivelul MAI.

Fatuloiu: Sunt prieten cu Dan Nica de l-as impusca! - interceptari

Numele lui Dan Valentin Fatuloiu a aparut si in dosarul in care omul de afaceri galatean, Catalin Chelu, a fost prins in flagrant cand incerca sa-i ofere mita lui Fatuloiu.

Ulterior, Dan Fatuloiu a lansat o serie de acuzatii la adresa unor colegi, tinta atacurilor sale fiind, insa, Petre Toba.

Dan Valentin Fatuloiu a recunoscut in fata instantei, la unul dintre termenele de judecata, ca familia sa avea afaceri cu societatea ALPROM, condusa de Catalin Chelu, dupa ce Antonel Bunu a prezentat judecatorului documente contabile din care rezulta legaturile de afaceri.

Fostul secretar de stat mai spunea ca a aflat despre faptul ca omul de afaceri Catalin Chelu doreste sa-i ofere o mita de un milion de euro fiului sau, Alexandru, denuntator si el in dosar, care aflase de acest demers de la Stefan Badea. Fatuloiu preciza ca atunci a si facut autodenunt, restul actiunilor sale si ale fiului sau fiind facute sub comanda procurorului de caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Fatuloiu sef frontiera Oradea, #numire Fatuloiu , #frontiera