Peste 1,5 milioane de oameni au tranzitat frontiera, in minivacanta de Sfanta Maria

Duminica, 18 August 2019, ora 13:04
2321 citiri
Peste 1,5 milioane de oameni au tranzitat frontiera, in minivacanta de Sfanta Maria
Foto: Arhiva Ziare.com

In perioada minivacantei de Sfanta Maria, traficul prin punctele de trecere ale frontierei s-a mentinut la valori ridicate, fiind inregistrata o crestere cu 50% fata de perioada similara a anului trecut.

Peste 1.500.000 de persoane au trecut frontiera, cele mai tranzitate puncte fiind cele de la granita romano-bulgara si romano-ungara.

Politia de Frontiera a anuntat, duminica, faptul ca, in perioada minivacantei de Sfanta Maria (14.08-18.08.2019, ora 08.00), frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 1.511.000 de persoane, din care 686.000 pe sensul de intrare in tara si 825.000 pe sensul de iesire din tara. Au trecut si 360.000 de mijloace de transport.

"Comparativ cu o perioada similara a anului trecut, s-a constatat o crestere a traficului cu 50% la persoane si cu 48% la mijloace de transport.

Cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei au fost cele de la frontiera comuna romano-bulgara, pe unde au trecut granita peste 437.000 persoane, precum si cele de la frontiera romano-ungara unde au efectuat formalitatile aproximativ 435.000 persoane, cele mai tranzitate fiind PTF Giurgiu si PTF Nadlac II (191.000, respectiv 182.000 de treceri) ", a transmis Politia de Frontiera.

De asemenea, in aceasta perioada, prin punctele aeroportuare au trecut granita aproximativ 270.000 persoane, atat pe sensul de iesire, cat si pe cel de intrare in tara.

Politia de Frontiera Romana a dispus masuri de suplimentare a personalului, sens in care aproximativ 4.000 de politisti de frontiera au desfasurat, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat.

"A fost folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, in limita configuratiei acestora si in cele mai tranzitate, in functie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau iesire in/din tara, precum si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

In urma masurilor dispuse, traficul calatorilor prin punctele de trecere ale frontierei, in perioada referinta, s-a desfasurat fluent si operativ, iar media timpului de asteptare la frontiera s-a incadrat in valorile normale pentru aceasta perioada", a mai transmis Politia de Frontiera.

Sursa citata a precizat ca si pentru perioada urmatoare a luat toate masurile necesare, astfel incat traficul de persoane si autovehicule prin punctele de frontiera sa se desfasoare in conditii normale.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#trecere frontiera vacanta Sfanta Maria , #frontiera