Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Prinsi in timp ce incercau sa traverseze ilegal Prutul in barci: Unde voiau sa ajunga 15 afgani si sirieni

Luni, 13 Aprilie 2015, ora 20:49
4177 citiri
Prinsi in timp ce incercau sa traverseze ilegal Prutul in barci: Unde voiau sa ajunga 15 afgani si sirieni
Foto: ITPF Iasi

Politistii de frontiera vasluieni au prins, duminica, 15 afgani si sirieni, inclusiv 6 copii, care incercau sa treaca granita fraudulos, pe raul Prut, in niste barci pneumatice.

Prima actiune a avut loc in jurul orelor 08.00 si a fost realizata in colaborare cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, informeaza un comunicat remis, luni, Ziare.com.

Duminica dimineata, politistii de frontiera romani au fost informati ca exista posibilitatea ca mai multe persoane sa incerce sa treaca raul Prut si sa intre pe teritoriul tarii noastre.

Astfel, acestia au descoperit, la marginea localitatii de frontiera Chersacosu, in apropierea raului Prut, treisprezece persoane (cinci barbati, doua femei si sase copii) de origine afroasiatica.

"Lucratorii nostri au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care au constatat ca acestia nu vorbesc limba romana si nu poseda documente de identitate asupra lor, motiv pentru care au fost condusi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Husi in vederea stabilirii identitatii si efectuarii cercetarilor.

In urma verificarilor specifice efectuate, cu sprijinul autoritatilor din R. Moldova si din declaratiile persoanelor, politistii de frontiera au stabilit ca acestia sunt cetateni afgani, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, iar copii care-i insoteau, au varste cuprinse intre 2 si 6 ani si ca au trecut raul Prut cu ajutorul unei barci pneumatice cu intentia de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen", se arata in comunicat.

Peste 70 de sirieni gasiti intr-un tir, la frontiera Romaniei: Voiau sa ajunga ilegal in Franta

Tot duminica, dar in jurul orei 20.30, politistii de frontiera au observat alte doua persoane, care se deplasau dinspre malul raului Prut spre interiorul tarii.

"Acestea au fost depsitate in apropierea localitatii de frontiera Vetrisoaia, iar in urma verificarilor s-a stabilit ca sunt cetateni sirieni in varsta de 39 si 40 ani, care au incercat sa treaca ilegal frontiera din R Moldova, cu intentia sa ajunga in Germania.

In ambele cazuri, politistii de frontiera au intrerupt calatoria persoanelor in cauza, carora le-au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a forntierei de stat si le-au predat autoritatilor de frontiera ale statului vecin pentru continuarea cercetarilor", se mai arata in comunicat.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#prinsi traversat Prut, #cetanei afgani sirieni traversar Prut, #cetanni straini traversat Prut , #frontiera