650 kg de electrozi, furati de la ArcelorMittal cu complicitatea angajatilor

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 17:31
1067 citiri
650 kg de electrozi, furati de la ArcelorMittal cu complicitatea angajatilor
Foto: MesserGroup

Jandarmii galateni au interceptat, luni, la orele pranzului, un transport de 650 de kilograme de electrozi de sudura, care au fost furati dintr-o sectie a combinatului siderurgic ArcelorMittal din oras.

"O autoutilitara apartinand unei persoane fizice a intrat, astazi (luni, n.r.) pe platforma siderurgica ArcelorMittal Galati, a mers la o magazie din incinta Uzinei Aglomerare Furnale, de langa Furnalul nr. 5, si, cu complicitatea angajatilor de acolo, a incarcat in autoutilitara 40 de baxuri de electrozi, cantarind 650 de kilograme."

"A vrut sa iasa pe la poarta principala a combinatului, moment in care echipele noastre au interceptat transportul", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi din Galati, lt. Costin Barbu.

Conform aceleiasi surse, soferul autoutilitarei a avut complici din randul angajatilor ArcelorMittal Galati si ai unei firme subcontractoare.

"In primul rand, soferul a patruns in combinatul siderurgic cu un card de acces ce ii apartine unui salariat al unei firme subcontractoare, care desfasoara activitati pe platforma industriala. In al doilea rand, un maistru de la Furnalul 5, angajat al ArcelorMittal Galati, care este in concediu, si-a sunat un subaltern si i-a ordonat sa ascunda cele 40 de baxuri de electrozi intr-o magazie."

"Cand soferul autoutilitarei a ajuns la magazie, a fost ajutat de un alt angajat ArcelorMittal Galati, care a inarcat marfa in masina cu un motostivuitor", a precizat lt. Costin Barbu. Toate cele cinci persoane sunt cercetate acum sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Cele 650 de kilograme de electrozi de sudura, in valoare de 1.300 de dolari, au fost returnate companiei siderurgice ArcelorMittal Galati.

Român deghizat în Mickey Mouse, arestat în Italia. Ce au descoperit polițiștii
Român deghizat în Mickey Mouse, arestat în Italia. Ce au descoperit polițiștii
Un tânăr din România a fost arestat în timp ce se afla pe străzile din Bologna. El obișnuia să se deghizeze în Mickey Mouse și o avea alături și pe Minnie. Potrivit presei din Italia,...
Încă o tentativă de jaf la locuinţa lui Yusuf Yazici
Încă o tentativă de jaf la locuinţa lui Yusuf Yazici
Yusuf Yazici, mijlocaşul ofensiv al echipei Lille, a fost victima unei tentative de jaf luni, relatează La Voix du Nord . Hoţii au încercat pătrunderea în locuinţa sa cu ajutorul unui...
#furt, #ArcelorMittal, #electrozi ArcelorMittal , #furt