Povestea deputatului care a demisionat din Parlament dupa ce a furat un sandvis

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 15 Februarie 2019, ora 10:47
9085 citiri
Povestea deputatului care a demisionat din Parlament dupa ce a furat un sandvis
Foto: Facebook/ Darij Krajcic

Deputatul sloven Darij Krajcic (54 de ani) a demisionat din Parlament dupa ce a furat un sandvis dintr-un magazin din Ljublijana, pe motiv ca a fost ignorat de personalul din magazin. Seful partidului din care face parte a considerat gestul sau ca inacceptabil.

El fusese ales parlamentar in septembrie 2018 si era membru al formatiunii care conduce coalitia aflata la guvernare in Slovenia. Este vorba de "Lista lui Marjan Sarec", partid de centru-stanga.

Darij Krajcic a declarat jurnalistilor locali ca s-a enervat dupa ce a fost tratat "de parca era facut din aer", asa ca a decis sa plece cu mancarea fara sa plateasca. El a motivat ca a vrut "sa testeze astfel securitatea supermarketului", potrivit BBC News.

A reusit sa plece fara sa fie observat, insa sustine ca s-a intors ulterior sa plateasca pentru ce a furat.

Totul a devenit public dupa ce Darij Krajcic a relatat, miercuri, aceasta intamplare colegilor sai intr-o comisie de lucru parlamentara.

Dupa ce cazul a fost mediatizat, fostul parlamentar a cerut scuze si a spus ca regreta acest "experiment social" pe care l-a facut.

"Cred ca am stat trei minute la casa", a povestit ulterior Krajcic, la un canal de televizune.

Potrivit acestuia, cei trei angajati erau prea preocupati sa vorbeasca intre ei ca sa il observe. Astfel, el a luat sandvisul si a plecat cu el. Ar fi fost o incercare de a le testa atentia vanzatorilor.

"N-a venit nimeni dupa mine, nu a strigat la mine", a relatat el, subliniind ca uneori supravegherea video nu este eficienta.

Initial, colegii sai parlamentari au ras cand au auzit povestea. Insa, joi, seful partidului din care parlamentarul face parte, Brane Golubovic, l-a condamnat pentru gestul sau, calificand drept "inacceptabil" comportamentul acestuia.

"El si-a asumat responsabilitatea si a demisionat din proprie initiativa", a declarat Brane Golubovic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#parlamantar sloven furat, #demisie parlamentar furat , #furt