Un stomatolog din Capitala a fost amendat cu 10.000 de lei, dupa ce i-a fost jefuit cabinetul

Miercuri, 14 Februarie 2018, ora 14:23
14602 citiri
Un stomatolog din Capitala a fost amendat cu 10.000 de lei, dupa ce i-a fost jefuit cabinetul
Foto: Arhiva Pixabay

Un dentist din Bucuresti a fost amendat de politisti dupa ce a raportat un jaf la cabinetul sau stomatologic.

Medicul Ruxandra Zogorean a semnalat furtul la Politie si a trimis imagini cu hotul, surprinse de camerele de supraveghere, insa s-a trezit cu un proces verbal si o amenda de 10.000 de lei, pentru ca a "favorizat spargerea prin neefectuarea analizei de risc la securitatea fizica a apartamentului".

Dentistul povesteste intr-o postare pe Facebook ca spargerea a avut loc in urma cu doua saptamani, in jurul orei 04:00.

"Am putut sa ne dam seama datorita unor camere instalate in cabinet, camere instalate de o firma specializata, cu care am incheiat un contract, contract predat Politiei, nu asa.. ", scrie medicul pe pagina de socializare.

Ea povesteste ca imaginile "clare cu chipul autorului" au fost trimise politiei, care l-a recunoscut pe faptas, intrucat mai sparsese cateva cabinete in aceeasi seara.

Insa, la o saptamana dupa incident, femeia a primit "un proces verbal, cu o amenda de 10.000 de lei, cum ca am favorizat spargerea apartamentului prin neefectuarea analizei de risc la securitatea fizica a apartamentului, lucru de care n-aveam habar ca trebuie facut si de care n-am fost nici informati".

Medicul este revoltat si scrie ca este absolut socant ce se intampla: "Politia, de care ar trebui sa te simti protejat si ocrotit, face asemenea abuzuri! Rusinos si strigator la cer, cu astfel de actiuni incurajati maxim spiritul civic al cetatenilor!".

Ruxandra Zogorean a declarat pentru Ziare.com ca a contestat amenda si si-a angajat un avocat.

Potrivit Avocat.net, analiza de risc la securitate fizica este un document obligatoriu pentru toate societatile comerciale care au bunuri sau valori cu orice titlu si sunt obligate sa asigure protectia lor.

Potrivit sursei citate, firmele trebuie sa efectueze o analiza de risc inaintea instituirii oricaror masuri de securitate, altfel risca sa fie amendate de politisti, jandarmi, primari sau imputerniciti ai acestora.

In cazul in care o societate nu implementeaza masurile recomandate in analiza de risc la securitatea fizica sau le implementeaza partial poate fi sanctionata cu amenda de la 5.000 la 10.000 lei.

Conform sursei citate, analizele de acest fel se fac de catre un evaluator autorizat de Inspectoratul General al Politiei Romane, iar pretul variaza intre 600 de lei pentru punctele de lucru mici, pana la 5.000 de lei, in functie de domeniul de activitate si numarul de angajati.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#cabinet stomatologic furt amenda Politie, #dentist jefuit amendat Politie , #furt