Dosarul Ciorogarla: 3 acuzati, eliberati

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 20:12
1587 citiri
Dosarul Ciorogarla: 3 acuzati, eliberati
Foto: Arhiva

Tribunalul Bucuresti a decis eliberarea lui Liviu Iordan, Stefan Zugravu si Gigel Gheorghe, acuzati in cazul furtului de arme de la unitatea din Ciorogarla.

Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Seful DIICOT, Codrut Olaru, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca decizia instantei este inadmisibila, avand in vedere ca armele furate de la unitatea militara au fost gasite acasa la cei trei inculpati.

In plus, el sustine ca o asemenea hotarare este "un gest de iresponsabilitate in contextul evenimentelor de la Neamt".

Judecatorul care a decis punerea in libertate a celor trei este Marin Marino, cel care a decis si eliberarea lui George Becali.

Liviu Iordan a fost arestat preventiv in 19 martie, de instanta Tribunalului Bucuresti, el fiind acuzat ca a vandut cu 17.500 de euro arme furate de la unitatea militara din Ciorogarla.

Procurorii au depus la instanta o serie de interceptari telefonice in care Mihai Costea si Nicolae Alexandru Iordan, fratele lui Liviu Iordan, ii dadeau indicatii ce sa faca cu armele. Astfel, pistoalele erau numite codat "cauciucuri".

In noaptea de 28 ianuarie 2009 au fost furate 62 de arme militare si alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucuresti, situat in incinta UM 01916 Ciorogarla.

In acest caz, instanta Tribunalului Bucuresti a decis arestarea a 14 persoane, toate fiind acuzate si de trafic de droguri.

11 militari, trimisi in judecata in cazul furtului armelor de la Ciorogarla

In dosarul privind furtul armelor de la UM din Ciorogarla, in data de 2 martie 2009 au fost deferiti justitiei 11 militari.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#dosar Ciorogarla, #furt arme Ciorogarla , #furt