Frauda la Credit Europe Bank: Numarul clientilor ramasi fara bani a ajuns la 20

Joi, 12 August 2010, ora 14:19
1958 citiri
Frauda la Credit Europe Bank: Numarul clientilor ramasi fara bani a ajuns la 20

Zeci de brasoveni s-au adunat, joi, in fata sediului Credit Europe Bank, pentru a-si verifica conturile in care si-au depus economiile de-o viata, in timp ce numarul reclamatiilor depuse la Protectia Consumatorilor a ajuns la 20, suma totala a pagubei depasind deja 1,5 milioane de euro.

La Comisaritul Judetean pentru Protectia Consumatorilor s-au prezentat joi alti pagubiti care au declarat ca le-au disparut din conturi sume cuprinse intre 150.000 si 296.000 de euro.

"Am trait 15 ani in Statele Unite unde am adunat cu greu bani petnru a veni acasa si a construi o pensiune. Am depus circa 8 miliarde de lei vechi acum trei ani la banca si intre timp am mai scos din ei, pentru ca am construit o casa. Nu am facut o socoteala exacta a rulajelor pe care le-am facut in acesti ani, dar acum aveam in mai multe conturi peste 4 miliarde de lei. Am ramas cu 100 de lei, pe care probabil i-au lasat acolo pentru a nu se inchide contul.

In ultimele patru luni am cerut in repetate randuri extrase de cont si am fost mereu dus cu vorba. Mi se spunea ba ca nu au timp in acel moment sa-mi listeze extrasul, ba ca sa vin mane si tot asa. Aveam nevoie de extrase pentru a vedea daca ma pot apuca de proiectul pensiunii. Acum imi explic de ce nu au vrut sa-mi elibereze extrasele.

Acum cand am intrat in posesia lor am vazut ca s-au facut retrageri si depuneri in conturile mele, de care eu nu am avut habar, pe numele unor persoane de care eu nu am auzit niciodata. Sper ca macar o parte din bani o voi recupera", a declarat unul dintre pagubitii care au depus reclamatie la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC).

Reclamatii pe banda rulanta

Seful institutiei, Ionel Spataru, spune ca, pana joi la pranz, s-au primit aproape 20 de reclamatii, sumele disparute din conturi totalizand mult peste un milion de euro si ca impreuna cu comisarii de la CJPC la sediul bancii pentru a verifica fiecare reclamatie depusa in parte.

"Primim reclamatii pe banda rulanta. Oamenii merg la banca, constata ca nu mai au bani in conturi si dupa aceea vin la noi. Valoarea sumelor reclamate a depasit cu mult 1 milion de euro. O sa mergem sa verificam punctual fiecare reclamatie si vom dispune masurile legale care se impun, in primul trand vom dispune ca banca sa returneze sumele de bani oamenilor carora le-au fost devalizate conturile. Este posibil ca, pentru fiecare caz in parte, sa aplicam si o sanctiune contraventionala de 50.000 de lei", a declarat Ionel Spataru.

Comisarii de la CJPC spun ca din analiza sumara pe care au facut-o asupra extraselor de cont ale reclamantilor a rezultat si ca pe numele functionarei banuite de frauda s-au efectuat operatiuni chiar si in urma cu numai trei zile, deci dupa ce au fost declansate anchetele procurorilor si politistilor, dar si ca banii ar fi ajuns si in conturi din afara tarii.

La sediul sucursalei din Brasov a bancii a venit, joi dimineata si vicepresedintele bancii, Omer Tetik, care a sustinut ca doar trei clienti ai bancii au ales sa-si inchida conturile dupa ce au aflat ce au patit alti deponenti.

"Ne pare rau pentru necazul oamenilor. Deja am inceput sa facem platile, sa despagubim clientii, vom continua si maine. Asta se poate intampla peste tot, nici noua nu ne convine", a declarat vicepresedintele bancii. Acesta a mai spus ca banca a stabilit ca, pana in prezent, ar fi vorba de 20 de pagubiti si a promis ca oamenii isi vor primi banii inapoi.

Clientii bancii adunati in fata sediului acesteia au primit de la angajatii bancii cereri tip pe care trebuiau sa le comleteze pentru a li se furniza informatii cu privire la conturile lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#furt Credit Europe Bank, #douazeci persoane pagubite , #furt