Jaf la Armani - Zece romani au furat haine de 2 milioane de euro

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 11:53
6778 citiri
Jaf la Armani - Zece romani au furat haine de 2 milioane de euro
Foto: Arhiva

Reprezentantii celebrei case Armani au venit la Bucuresti pentru a-si recupera hainele furate de zece romani, dintr-un magazin din Verona.

Hainele, furate in urma cu o luna, valoreaza aproape doua milioane de euro si fac parte din ultima colectie a casei de moda.

Romanii au sustras dintr-un depozit situat in orasul Verona, apartinand firmei Armani, 1.400 articole de imbracaminte, avand pretul de vanzare cuprins intre 1.400 - 2.000 euro/bucata, se arata intr-un comunicat DIICOT, remis Ziare.com.

Hotii au fost filati cateva saptamani si au fost prinsi in flagrant. Romanii au incercat sa vanda hainele la bucata in Romania, insa nu au reusit.

Membrii gruparii au expediat bunurile sustrase in Romania, prin intermediul unor firme de curierat rapid, intentionand sa le comercializeze in Bucuresti. In aceasta modalitate, inculpatii au produs un prejudiciu de aproximativ doua milioane de euro, conform sursei citate.

Fotbalistii de la echipa nationala de imbracau cu hainele de la respectiva casa de moda, transmit televiziunile de stiri.

Politia Romana a precizat ca, in 18 ianuarie, politistii si procurorii au facut sase perchezitii domiciliare, in urma carora au recuperat 1.378 din cele 1.416 obiecte de imbracaminte furate de la casa de moda, colectia primavara 2012.

"Furtul a avut loc intr-un timp extrem de scurt, suspectii reusind, cu ingeniozitate, sa anihileze sistemele de securitate si paza depozitului. Dupa comiterea furtului, bunurile au fost trimise, de membri gruparii din Italia, prin intermediul unei firme de curierat, sub forma de colete cu o greutate totala de aproximativ 1.300 kg, in 7 transporturi diferite, in tara, pentru a fi depozitate si plasate pe pietele din Romania, dar si din strainatate. Coletele erau destinate membrilor retelei aflati in tara", se arata intr-un comunicat al Politiei Romane, remis Ziare.com.

In urma perchezitiilor, cinci persoane au fost duse la audieri la DIICOT, pe numele acestora fiind dispusa masura interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile.

Update: Reprezentantul Armani in Romania le-a spus, luni, jurnalistilor, ca firma a recuperat doar un milion de euro din prejudiciul adus de hotii romani. Totodata, acesta a precizat ca romanii nu au furat doar cateva articole de imbracaminte, ci au furat intreaga colectie Armani.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#furt haine Armani romani, #romani furat haine Armani , #furt