Mai putine masini furate, in Bucuresti

Luni, 12 August 2013, ora 19:25
1279 citiri
Mai putine masini furate, in Bucuresti
Foto: Arhiva

Furturile de masini au scazut cu 30% in primele cinci luni comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar numarul furturilor din autoturisme s-a diminuat cu 20%, au precizat oficiali ai Politiei Capitalei.

De la inceputul anului, la Politia Capitalei s-au inregistrat 204 cazuri de furturi de masini, in scadere fata de anul trecut, cand au fost 295 de infractiuni de acest tip.

In ceea ce priveste furturile de componente auto, in prima parte a acestui an s-au inregistrat 233 de cazuri de furturi de placute de inmatriculare. In anul 2012, pana in luna mai, s-au inregistrat 286 de astfel de cazuri.

Astfel de fapte comise de hotii specializati pe furturi din auto au scazut in acest an cu aproape 19%.

Hotii au mai furat din masini casetofoane - 466 de cazuri in acest an si 696 de obiecte sustrase in 2012 - dar si alte componente aflate in dotarea autoturismelor, in total aproape 2.000 de bunuri furate anul trecut si peste 1.600 in acest an.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infractiuni, politistii recomanda populatiei sa nu parcheze masina in locurile izolate si slab luminate, sa-si asigure autoturismul cu sisteme mecanice antifurt, sa foloseasca sistemul antifurt mecanic montat pe incuietorile usilor, sa foloseasca sistemul antifurt mecanic prin blocarea volanului cu una din pedale.

De asemenea, oamenii legii ii mai sfatuiesc pe soferi sa monteze sisteme de alarma cu avertizare acustica si luminoasa, sa nu pastreze dublura cheilor de contact in torpedou, pe timp de noapte sa aleaga parcarile bine luminate, sa nu lase obiecte personale si alte inscrisuri in autoturism, sa marcheze componentele auto care pot fi demontate usor, sa nu dea cheile masinii unor potentiali cumparatori pentru testare, chiar daca par de buna credinta, si sa nu lase cheile in contact in momentul in care parasesc autoturismul chiar si pentru o scurta perioada de timp.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#furturi masini Romania, #masini furate Romania statistici, #casetofoane masini furate Romania , #furt