Prinsi la furat din bancomat cu "pisicuta"

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 20:14
5395 citiri
Prinsi la furat din bancomat cu "pisicuta"
Foto: Arhiva

Doi hunedoreni au ajuns in atentia justitiei, dupa ce au incercat sa fure diferite sume de bani prin montarea unui dispozitiv artizanal pe un ATM.

Cei doi au fost identificati de politistii din Vulcan, la sesizarea unui barbat, care a incercat sa extraga de pe cardul personal suma de 200 lei, de la un ATM amplasat pe strada Mihai Viteazu, insa bancomatul nu a eliberat suma.

"Cu ocazia cercetarii la fata locului, efectuata in prezenta unui reprezentant al unitatii bancare care detine bancomatul, s-a stabilit ca motivul neeliberarii sumei solicitate a fost instalarea frauduloasa a unui dispozitiv, tip 'pisicuta' pe usita de tract a ATM-ului, care avea rolul de a bloca banii in bancomat, de unde urmau sa fie scosi de catre autorii faptei penale. In fanta de eliberare a soldului, politistii si reprezentantii bancii au gasit doua bancnote in valoare totala de 200 lei, care au fost ridicate, totodata fiind ridicat si dispozitivul artizanal", a declarat Bogdan Nitu, purtator de cuvant al IPJ Hunedoara.

In urma sesizarii, a fost alertat intregul efectiv al Politiei Municipiului Vulcan, iar politistii au reusit, la scurt timp, sa retina in trafic, la iesirea din municipiul Vulcan, doua persoane, suspectate de comiterea faptei.

Cei doi, un barbat de 41 ani si o femeie de 21 ani, ambii din Petrosani, se deplasau catre Petrosani cu un autoturism inmatriculat in strainatate.

Impotriva invinuitului a fost luata masura retinerii pe o perioada de 24 ore, ulterior dispunandu-se cercetarea acestuia in stare de libertate.

Fata de cei doi se continua cercetarile, sub aspectul comiterii infractiunii de tentativa de furt calificat, politistii urmand sa stabileasca daca au mai comis si alte fapte penale cu un mod de operare asemanator.

Politistii le recomanda persoanelor care inregistreaza incidente privind eliberarea unor sume de bani de la ATM sa sesizeze de urgenta politia la numarul unic 112 si sa nu paraseasca zona pana la sosirea politistilor si a lucratorilor bancari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bancomat Vulcan, #furt bancomat, #pisicuta bancomat , #furt