Ziare.com

Romanii fura curent si gaze: Paguba de 11 milioane de lei doar in cateva luni

Luni, 11 August 2014, ora 14:33

   

Romanii fura curent si gaze: Paguba de 11 milioane de lei doar in cateva luni
Furturile de gaze naturale si energie electrica au cauzat companiilor E.ON Romania un prejudiciu de circa 11 milioane de lei in primul semestru al anului 2014, fiind identificate peste 2.200 de cazuri de suspiciune de consum fraudulos de gaze naturale sau energie electrica.

"Furturile de gaze naturale si energie electrica au cauzat companiilor E.ON Romania un prejudiciu de circa 11 milioane de lei in primul semestru din acest an. In primele sase luni, in aria de acoperire a E.ON au fost identificate peste 800 de cazuri de potential consum fraudulos de gaze naturale, respectiv 1.400 de cazuri de potential consum fraudulos de energie electrica.

Valoarea totala a prejudiciilor aduse companiilor E.ON de distributie a gazelor naturale si energiei electrice este estimata la circa 10,7 milioane de lei, reprezentand contravaloarea a peste 21 milioane kWh. Tendinta este de crestere, in conditiile in care la nivelul intregului an 2013 au fost inregistrate circa 3.700 de cazuri de potential consum fraudulos", se arata intr-un comunicat de presa transmis, luni, de E.ON Romania.

Pericol de moarte pentru consumatori

Reprezentantii E.ON Romania subliniaza ca pentru companiile din cadrul grupului reducerea numarului de interventii neautorizate la aparatele de masura si la instalatiile de gaze naturale/energie electrica, in scopul consumului fraudulos, constituie o preocupare constanta.

"In acest scop, echipele E.ON efectueaza permanent verificari in teren, rolul acestora fiind de a depista interventiile neautorizate si consumul fraudulos de gaze naturale si/sau energie electrica din retelele de distributie. Pe langa prejudiciile considerabile aduse companiilor E.ON, aceste interventii pot cauza si incidente grave cu impact major asupra vietii, sanatatii sau bunurilor consumatorilor", se mai arata in comunicat.

Reprezentantii E.ON Romania avertizeaza ca, prin modificarea si/sau sustragerea de componente din instalatiile de gaze naturale/energie electrica, se expun pericolelor de incendii, explozii si electrocutare atat persoanele care comit asemenea fapte, cat si cele care se afla in vecinatatea acestor instalatii.

"In acelasi timp, consumatorii sunt afectati direct prin perturbarea sau chiar intreruperea alimentarii cu gaze naturale/energie electrica. Aceste interventii asupra echipamentelor de masura a consumului si/sau asupra instalatiilor de gaze naturale/energie electrica aferente, in scopul inregistrarii unui consum mai mic, reprezinta furt calificat, infractiune prevazuta si sanctionata ca atare de Codul Penal", se mentioneaza in comunicatul E.ON Romania.

Grupul german E.ON este prezent in Romania pe piata furnizarii de gaze naturale si energie electrica, deservind circa 3 milioane de clienti din 20 de judete din partea de nord a tarii. Compania platforma, E.ON Romania, detine un pachet de 53,38 la suta din actiunile E.ON Energie Romania, 51 la suta din actiunile E.On Gaz Distributie si 68 la suta din actiunile E.ON Moldova Distributie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2288 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romanii fura curent si gaze :))) Este notoriu. Imi amintesc cu

delectare de un fost vecin, care a incercat sa isi umple butelia de aragaz de la conducta de aragaz din bucatarie... cred ca a avut o traiectorie parabolica de aproximativ 3m altitudine de zbor! Ar fi facut si mai mult, dar era inca cu butelia in brate :)))
Era mai greu ca aerul :)))

In rest TOTI vecinii (si eu) bagam un film in contorul electric... care impiedica rotatia discului central... pina m-au prins... s-a rupt filmul... nu va spun factura!!! Dar atunci era normal: eram in comunism, era curentul poporului :)))

 

Rromanie, Rromanie....

cat de draga-mi esti tu mie...

regretabil dar adevarat -explicatia in cultura romana

cele 3 opere de baza ale literaturii romane elogiaza = furtul (catelus cu parul cretz FURA ratza din cotetz)
crima ( Mioritza)
curv.asaria( Luceafarul)

Lifta ...

NU este Insulta.
Este o Stampila Constatatoare.
LIFTA egal Strain RAU cu Romanii.
Si insultator cu Spume Murdare ... :)

TU !
Trebuie sa invatzam de la EVREI.
Sa :

- dam o Lege care sa incrimineze Insulta la Adresa Romanilor, cu Aplicare cel putin pe Teritoriul Roman

- sa CREAM o Structura Informativa care sa monitorizeze in TOATA Lumea aceste Vome RASISTE.

EXACT cum fac Evreii si bine fac ...

Ofer Enel si RomGaz solutia infailibila de a curma furturile.

In zonele locuite de o anumita semintzie, curentul si gazul sa intre pe o singura cale, unde sa se instaleze cate un contor unic pentru tot consumul tribului. Cele doua facturi comune sa fie trimise lunar spre plata pe adresa bulibaselor, urmand ca acestia sa imparta consumurile si sa stranga banii cum or stie ei mai bine. Iar in cazul in care intarzie plata, turn off robinetii :)

 

Maistre

te auzi? De acolo VINE voturile!

Pai tocmai de aia propune doctorul un robinet !

Vii cu boletinu' spampilat cu degetul gros, sau iti tai gazu'... si lamba...
O sa inteleaga Izaura.

Mi-a fost frica dom doctor, ca propuneti sa ii puna pe domnii

aceea pe sarma, ca pe troleibuze...

Nu

sint de acord cu furturile,dar nu sint nici de acord cu E.ON gaz care de cind a trecut la calculul consumului pe baza de kw ,daca faci transformarea in echivalent Nm3 ajungi la valoarea neobisnuita a puterii calorice de 10.500kcal/Nm3 in loc de valoarea normala de 8100-8500kcal/Nm3.
Ce face Protectia consumatorului chiar nu stiu!

 

IA Shpaga ... :)

Io crez'ca la
CAT Gaz si Petrol si Energie Electrica din Hidro MAI avem, da' este FURATA de Strainii

PUSI peste_NOI de Slugile LOR "Romane",
ar trebui sa fie pana la un anume Cuantum pe Capita, aproape GRATIS.
Numai Cheltuielile cu Transportul, Distributzie, etc.

Iar CALDURA, cel putin in Bucuresti ar putea fi iar, aproape GRATIS.
STAM pe o MARE de Apa Termala ... :)
ASA ca, CINE Fura Primuu' ... :)

STAT_uu'

Comportamentul Tiganilor in Cestei este ALTA Treaba.
EI vor Nomadism ...
Pai ASTA NU rimeaza cu Societatea Europeana si cu Derivatele sale care necesita Energie ... :)
Trebuie sa LI se creeze Conditziuni de a se devolta si prospera in Condtitiunile LOR Ancestrale, din India.

Acolo nemaifiind LOC, Africa ar fi O Solutzie.
Benevola, pentru In_Raitzii Traditziilor LOR.

Care NU vrea in Africa TREBUIE sa VREA la Fel cu Romanii.

"explicatii"

1. gazul de "import" este mai bun
2. au inceput sa bage in retea gaze de sist care deasemi au o "putere calorica" mai mare.

Dupa "varan" sa mearga Tender


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor