Guvernul a decis cat aloca pentru reparatiile dupa furtuna: Un milion de euro pentru biserici

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 22:58
3760 citiri
Guvernul a decis cat aloca pentru reparatiile dupa furtuna: Un milion de euro pentru biserici
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a alocat banii pentru reparatiile de dupa furtunile devastatoare de duminica din vestul tarii. Autoritatile din 10 judete vor primi aproape 30 de milioane de lei, din care aproape un milion de euro sunt destinati bisericilor.

Suma totala alocata in urma sedintei de guvern de joi este de peste 36 de milioane de lei, diferenta de bani reprezentand alocarile suplimentare pentru Ministerul de Interne, Ministerul Sanatatii si Secretariatul General al Guvernului, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Vor fi reparate sau refacute 16 spitale, 23 de dispensare, Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara, 251 de scoli si gradinite, sedii de politie, unitati de cult.

Autoritatile locale din 10 judete vor primi suma de 29,816 milioane lei pentru achitarea cheltuielilor urgente necesare pentru realizare de reparatii si refaceri pentru gradinite, scoli, muzee, unitati spitalicesti si alte cladiri si constructii apartinand administratiilor locale", transmite Guvernul.

Cea mai mare suma, aproape 9,5 miloane de lei, o vor primi autoritatile din judetul Maramures, iar cele din Alba doar 6.000 de lei. Pentru Timis, unde s-au inregistrat cele mai multe victime, au fost alocati 2,24 milioane de lei.

Acestei sume i se adauga insa peste 1,1 milioane de lei, alocati suplimentar Ministerului de Interne, pentru a fi folositi "pentru inlaturarea daunelor produse unor posturi de politie, sedii ale inspectoratelor de politie, inspectorate pentru situatii de urgenta, ale jandarmeriei, sectii de politie, de pompieri, alte imobile si mijloace tehnice aflate in administrarea acestora".

Pentru Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara s-au alocat suplimentar de la buget 170.000 de lei, iar pentru repararea lacasurilor de cult o suma de 4,45 milioane de lei, reprezentand suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului.

Amintim ca 8 oameni au murit si 140 au fost raniti, in urma furtunilor care au ravasit duminica vestul tarii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Guvern bani reparatii furtuni, #Guvern bani furtuni scoli biserici , #furtuna