Ziare.com

Ambasadele a 11 tari in Romania sustin GayFest 2010

Joi, 20 Mai 2010, ora 23:50

   

Ambasadele a 11 tari in Romania sustin GayFest 2010
Ambasadele SUA, Marii Britanii, Canadei, Australiei, Republicii Cehe, Frantei, Germaniei, Olandei, Africii de Sud, Spaniei si Suediei in Romania au transmis, joi, un mesaj de sustinere pentru GayFest 2010, in care isi exprima solidaritatea pentru comunitatea minoritatilor sexuale din Romania.

"Sustinem dreptul acestora de a manifesta in mod pasnic si legal. Devenit deja o traditie, marsul diversitatii este un prilej pentru persoanele LGBT de a atrage atentia asupra problemelor specifice cu care se confrunta", se arata in mesajul semnat de ambasadele celor 11 tari.

Potrivit mesajului de sustinere, drepturile omului alcatuiesc fundatia pe care se sprijina tarile democratice, iar legislatia internationala in domeniul drepturilor omului porneste de la premisa ca toti indivizii trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi si libertati.

"Tocmai respectul pentru aceste valori fundamentale obliga guvernele sa-si protejeze cetatenii impotriva violentei si discriminarii si sa se asigure ca toti cetatenii se bucura de sanse egale", se mai arata in mesajul ambasadelor.

Reprezentantii ambaselor mai spun ca, desi unele persoane se confrunta in continuare cu acte de discriminare din cauza orientarii si identitatii lor sexuale, guvernele tarilor care semneaza mesajul de sustinere incearca sa combata astfel de acte prin promovarea drepturilor omului.

"Oricine, inclusiv persoanele din comunitatea LGBT, trebuie sa se poata bucura de drepturile si libertatile prevazute pentru cetatenii tuturor natiunilor", se mai arata in mesaj.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, secretarul Ambasadei Israelului, Jonathan Rosenzweig si presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Csaba Ferenc Asztalos, sunt invitatii speciali ai editiei a saptea a Marsului Diversitatii, care va avea loc pe 22 mai. Potrivit organizatorilor, Asociatia Accept, la mars va participa si britanicul Michael Cashman membru in Comitetul Executiv al Partidului Laburist.

Marsul, care va avea loc intre orele 17.00 si 19.00, se va desfasura pe traseul Bulevardul Unirii (sensul de mers catre Piata Constitutiei, aproape de statia de metrou Piata Unirii 1), Piata Constitutiei, Piata Izvor (aproape de statia de metrou).

Controversatul mars al diversitatii, dedicat apararii drepturilor minoritatilor sexuale din Romania va avea loc in ultima zi a Gay Fest 2010, eveniment organizat pentru al saptelea an consecutiv de Asociatia Accept.

"Prin GayFest, dorim sa atragem atentia asupra faptului ca in Romania nu exista egalitate in drepturi pentru toti cetatenii acestei tari, in randul carora se afla si comunitatea LGBT. Dorim, de asemenea, sa crestem vizibilitatea comunitatii LGBT", spun organizatorii.

In 2009, la Marsul Diversitatii au participat in jur de 500 de persoane, pe traseul Bulevardul Unirii, Piata Constitutiei, Bulevardul Libertatii, Parcul Izvor.

In Romania, una dintre probleme majore ale minoritatilor sexuale este ingradirea dreptului de a incheia parteneriate civile care sa ateste, legal, libertatea ca doua persoane de acelasi sex sa convietuiasca si sa aiba drepturi similare cuplurilor casatorite, spun reprezentantii asociatiei Accept - prima organizatie neguvernamentala de drepturile omului din Romania care apara si promoveaza drepturile LGBT.

Potrivit unui sondaj Gallup Organization Romania, realizat in iunie-iulie 2008 la cererea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), homosexualitatea este privita ca fiind un lucru rau de 68% dintre romani. Din totalul intolerantilor cu minoritatile sexuale, 36% cred ca relatiile homosexuale ar trebui sanctionate, in special prin interzicerea unor drepturi.

Acelasi sondaj arata ca 56 % dintre romani sunt de parere ca homosexualilor ar trebui sa li se interzica organizarea de evenimente publice, iar 36% nu doresc ca acestia sa mai apara in emisiuni de televiziune.

Sursa: rNews

Articol citit de 1999 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"marsul diversitatii este un prilej pentru persoanele LGBT de a atrage atentia asupra problemelor specifice cu care se confrunta"

este un prilej de a arata lumii adevarata lor fatza,niste descreierati,travestiti,libidinosi si vulgari.astea sunt intradevar problemele lor si asupra acestora atrag atentia din plin.in rest daca isi vad de treaba ca toti ceilalti cetateni,de munca,nimeni nu-i intreaba pe ce parte o iau la ei in casa.

 

Culmea !

La manifestatia "lor" vor fi cu siguranta mai multi decit la cea din Piata Victoriei de alaltaieri. Asa sa intimplat si la concertul AC/DC.
TREZESTETE ROMINE !

presupun ca orice "discriminat" ce are "viata in pericol"... primeste viza definitiva de la ambasadele SUA, Marii Britanii, Canadei, Australiei, Republicii Cehe, Frantei, Germaniei, Olandei, Africii de Sud, Spaniei si Suediei!

deci problema e rezolvata...
si parca... si tziganii sunt "discriminati"!
rezolvati si astia... democratic de tot!

moldovene... mai afabetizeaza-te... pe ROMANESTE odata!
ca trasneste un is de votka kgbista distilata in chirilica de ne omori exact unicitatea ROMANA!

Dumnezeu nu admite compromisuri, nu tolereaza PACATUL...!

Indiferent ca se considera homosexualitatea “o BOALA" sau un “mod ALTERNATIV de trai", indiferent ca-i legalizata sau nu in cadrul societatii, ea ramane inaintea lui Dumnezeu tot ca PACAT …

… si “PACATUL ESTE RUSINEA POPOARELOR" (Proverbe 14:34)

Acum, in plina criza moralo-spirituala plus economico-sociala-politica , in loc sa cerem indurare de la Domnul, NE BATEM JOC de Dumnezeu, de tzara, de noi insine…!

Nu "ambasadele" ne vor rezolva problema PACATULUI...!

Inaintea lui Dumnezeu nu ne vom justifica prin părerea doctorului, a psihologului, a sociologului sau a politicianului, privind HOMOSEXUALITATEA...!

Orice gura va amuti, pentru ca Sfanta Scriptura ne spune clar cum vede Dumnezeu astfel de lucruri...!
De ex. la Romani, cap.1, citim urmatoarele:

“S-au fãlit cã sunt intelepti, si au inebunit… De aceea, Dumnezeu i-a lãsat pradã necurãtiei, sã urmeze poftele inimilor lor, asa cã isi necinstesc singuri trupurile; cãci au schimbat in minciunã adevãrul lui Dumnezeu, si au slujit si s-au inchinat fãpturii in locul Fãcãtorului… Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lãsat in voia unor patimi scarboase; cãci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireascã a lor intr-una care este impotriva firii; tot astfel si bãrbatii, au pãrãsit intrebuintarea fireascã a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au sãvarsit parte bãrbãteascã cu parte bãrbãteascã lucruri scarboase…
Fiindcã n-au cãutat sã pãstreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lãsat in voia... (arata tot comentariul) a psihologului, a sociologului sau a politicianului, privind HOMOSEXUALITATEA...!

Orice gura va amuti, pentru ca Sfanta Scriptura ne spune clar cum vede Dumnezeu astfel de lucruri...!
De ex. la Romani, cap.1, citim urmatoarele:

“S-au fãlit cã sunt intelepti, si au inebunit… De aceea, Dumnezeu i-a lãsat pradã necurãtiei, sã urmeze poftele inimilor lor, asa cã isi necinstesc singuri trupurile; cãci au schimbat in minciunã adevãrul lui Dumnezeu, si au slujit si s-au inchinat fãpturii in locul Fãcãtorului… Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lãsat in voia unor patimi scarboase; cãci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireascã a lor intr-una care este impotriva firii; tot astfel si bãrbatii, au pãrãsit intrebuintarea fireascã a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au sãvarsit parte bãrbãteascã cu parte bãrbãteascã lucruri scarboase…
Fiindcã n-au cãutat sã pãstreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lãsat in voia mintii lor blestemate, ca sã facã lucruri neingãduite."

Cei care promoveaza, care aproba astfel de “uraciuni", chiar daca nu le savarsesc pe pielea lor, sunt complici cu cei ce comit direct aceste pacate…!
Pe astfel de oameni, Dumnezeu ii lasa “in voia mintii lor blestemate", pentru ca-i considera aproape irecuperabili – atat de josnica fiind caderea lor…!

 

 

pirtari,

propun sa imbogatim d.ex.-ul cu inca un cuvint,inaltator cuvint,care-i caracterizeaza pe deplin.Bravo.Oare ii putem numi la fel si pe aceia care ii sustin?

:(

"Ei" trebuie sa se bucure de drepturi egale: asa zic cei ce se autointituleaza democrati. Cind un preot dintr-o tara vestica si civilizta precum e Canada, citeaza din Biblie faptul ca homosexualitatea e un pacat mare, acest preot este pus in puscarie. Pe bietii "minoritari si asupriti" de homosexuali( se includ si lesbiencele) ii lasa sa se exhibitioneze intr-un mod absolut vulgar in plin Toronto. Judecati si voi unde e dreptatea. Mai bine zis, nu vedeti ca exista o forta politica( mondiala) care incearca sa domine orice aspect de gindire al populatiei( brainwashing cu picatura chinezeasca). Numai cu 20 de ani in urma, nimeni nu-i baga in seama. Cine i-a propulsat? In Hollywood daca nu esti gay, nu iei Oscar, pot sa fii tu si Kubrick.
Care este motivul pentru a iesi in strada? In citiva ani vor demonstra pe Magheru performind acte de sodomie. Acum citiva ani nu indrazneau sa demonstreze( vezi picatura ...). De ce nu se opune in mod oficial Biserica? Pentru ca nu e "politically corect". De ce nu poate demonstra celalta parte( majoritatea)? Parca in democratie, majoritatea isi spunea cuvintul si nu invers. Cred ca majoritatea e deja bine spalata pe creier.
"Cum nu vii tu, Ţepes doamne, ca punand mana pe ei,
Să-i imparti in două cete: in smintiti si in misei,
Si in două temniti large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puscărie si la casa de nebuni!"
In curind nu ne vor mai invata despre Tepes si Eminescu in cartile noastre de istorie( noua directiva de la Bruxelles). Unii ziceau ca noi am intrat cu "***" in Europa( vezi ultima conditie semnata de ai nostri). Mai bine nu intram deloc: e o mare dezamagire. Noroc cu criza asta: ori e lae, ori balaie. Si daca cistiga ei, atunci sintem f..... in ***!

 

CULUS

Cenzura facuta de Adevarul a cuvintului latin "culus" nu era necesara. Nu este o forma vulgara.

De ce nu se opune BOR?

Pentru ca biserica e infiltrata de cei care sunt in spatele acelei forte mondiale de care vorbesti.

familie

Din cate stiu eu familia este baza societatii,ce s-ar intampla daca toti am dori "diversitate"??intr-o suta de ani am disparea cu totii...nu,nu ...nu sunt bolnavi..au mintea odihnita si nu au ocupatie..pune-l pe unul din astia sa munceasca intr-o fabrica,sa vezi ce fata face:)

 

Mi-e rusine ca sint roman!

Comentariile sint dezgustatore. Intoleranta si ura desantate exprimate in public fara rusine si fara ca nimeni sa ia atitudine. Lucrul trist este ca aceste comentarii nu par a fi exceptii in Romania, ci opinia narii majoritati a romanilor.

 

schimbam cuvintul?

din pirtari in penetrati?suna mai frumos?eu zic sa-l lasam totusi pirtari,ii caracterizeaza totusi mai bine.

Nu e trist, e imbucurator

Asta insemna ca mai este o speranta.duhoarea voastra inca nu a otravit toate mintile. Dar il aveti pe Cernea cu gasca de discriminati, poate va ajuta el !!Vezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor