Atitudine si culoare in Bucuresti: Parada gay si marsul "pentru normalitate" - Iata programul si traseele cu restrictii de trafic

Sambata, 23 Mai 2015, ora 07:34
10969 citiri
Atitudine si culoare in Bucuresti: Parada gay si marsul "pentru normalitate" - Iata programul si traseele cu restrictii de trafic
Foto: Arhiva Ziare.com

Sambata au loc doua evenimente de strada in Capitala: marsul comunitatii LGBT din cadrul festivalului anual Bucharest PRIDE si asa-numitul mars al normalitatii, organizat de Asociatia Noua Dreapta.

Primul incepe "Marsul pentru Normalitate", organizat pentru a atrage atentia asupra "pericolului la care este supusa familia traditionala si valorile acesteia prin promovarea tot mai agresiva unei ideologii de toleranta excesiva in randurile societatii romanesti", precizeaza un comunicat remis Ziare.com de Noua Dreapta.

Manifestarea este autorizata de Primaria Capitalei si se va desfasura pe traseul Piata Victoriei - Calea Victoriei - Patriarhia Romana, incepand cu ora 12:00.

Traficul va fi restrictionat in timpul marsului organizat de Noua Dreapta, la care organizatorii au estimat ca vor participa aproximativ 500 de persoane. Acestea se vor aduna, de la ora 11.30, in Piata Victoriei, iar la ora 12.30 vor pleca in mars pe traseul Calea Victoriei - Piata Natiunilor Unite - Splaiul Independentei - Dealul Mitropoliei.

Potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei, participantii la mars vor merge pe traseul din Piata Victoriei pana pe Dealul Patriarhiei pe banda unu de circulatie.

Apoi, Asociatia ACCEPT invita locuitorii Capitalei la Marsul Diversitatii din cadrul Bucharest PRIDE, festivalul anual dedicat drepturilor LGBT.

GayFest 2015: Comunitatea LGBT sa se bucure de drepturile prevazute pentru toti cetatenii

"Pentru ca in acest an sarbatorim 10 ani de la primul Mars al Diversitatii, vom dedica aceasta editie schimbarii. Ne vom uita la schimbarile pe care am reusit sa le realizam in ultima decada si vom incerca sa construim impreuna directia in care se indreapta activismul LGBT in Romania in urmatorii 10 ani", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul organizatiei ACCEPT.

Marsul are loc incepand cu ora 16:00, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, traseu pe care l-a urmat si in ultimii ani.

Programul evenimentului:

16:00 - 16:30 Adunarea participantilor, discursuri.

16:30 - 17:30 Parcurgerea traseului Arcul de Triumf -> Piata Victoriei.

17:30 - 19:00 Petrecere in aer liber.

Traficul rutier va fi restrictionat in timpul marsului, pe traseul de deplasare al participantilor, de la Arcul de Triumf pana la intrarea in Piata Victoriei, precum si pe strazile care acced in Soseaua Kiseleff, potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei.

In perioada restrictiilor de trafic, soferii pot circula pe ruta ocolitoare Piata Arcul de Triumf - Bulevardul Maresal Constantin Prezan - Piata Charles de Gaulle - Bulevardul Aviatorilor - Piata Victoriei.

Peste 350 de jandarmi si 250 de politisti vor supraveghea cele doua evenimente, pentru a preveni eventualele stari conflictuale si pentru a asigura protectia participantilor, dar si siguranta rutiera in zonele unde vor avea loc cele doua marsuri.

Echipajele de politie vor patrula in statiile de metrou si in mijloacele de transport in comun, vor actiona pentru prevenire si combatere a infractiunilor savarsite cu violenta si a faptelor de natura sa impiedice desfasurarea normala a acestor evenimente.

B.B.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#parada gay Bucuresti 2015, #Gay Pride 2015, #Marsul Diversitatii 2015, #Mars Noua Dreapta 2015 , #Gay Fest