Astazi, in Bucuresti, au loc Marsul Diversitatii si Marsul Normalitatii. Redefinirea familiei in Constitutie agita spiritele

Sambata, 20 Mai 2017, ora 06:52
9953 citiri
Astazi, in Bucuresti, au loc Marsul Diversitatii si Marsul Normalitatii. Redefinirea familiei in Constitutie agita spiritele
Foto: Arhiva Ziare.com

Reprezentantii comunitatii LGBT din Romania si nu numai vor participa, sambata, la Marsul Diversitatii Bucharest Pride, in aceeasi zi avand loc Marsul pentru Normalitate, al celor care se opun tolerantei fata de comunitatea gay.

Editia din 20 mai a Bucharest Pride va avea loc pe traseul obisnuit de la Arcul de Triumf la Piata Victoriei, incepand cu orele 16:00, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Iata programul activitatilor:

16:30 - 17:00 Mesaj din partea organizatorilor si invitatilor

17:00 - 18:00 Marsul Diversitatii

18:00 - 19:15 Activitati in aer liber

In comunicatul organizatorilor se aminteste despre initiativa cetateneasca privind redefinirea familiei in Constitutia Romaniei.

"Devenit o traditie a libertatii si nediscriminarii, Bucharest Pride 2017 se va desfasura pe durata 14 mai - 20 mai. Filme, dezbateri, diferite initiative culturale organizate in aceasta perioada, pe care le puteti regasi la adresa www.bucharestpride.ro, sunt o pledoarie pentru respectarea egalitatii in drepturi a celor care fac parte din comunitatea LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, transgender, intersex).

Aceasta editie a Bucharest Pride are loc intr-un an in care ne confruntam deja cu efectele initiativei cetatenesti care vizeaza redefinirea familiei in Constitutia Romaniei si excluderea sociala a familiilor diverse care traiesc in Romania zilei de azi.

Aceasta initiativa cetateneasca normalizeaza si incurajeaza atitudinile homofobe din societate, dubland si legitimand discriminarea pe criteriul orientarii sexuale instituita deja in Codul Civil, care neaga orice forma de protectie pentru familiile de acelasi sex.

Marsul Diversitatii devine in aceste conditii Marsul Solidaritatii cu persoanele apartinand comunitatii LGBTI, cu toti cei care cred in egalitate in fata legii pentru toti cetatenii Romaniei", se arata in comunicat.

Marsul LGBT este organizat de Asociatia ACCEPT.

Tot sambata, va avea loc si Marsul pentru Normalitate, in semn de raspuns la Marsul Diversitatii, "pentru familia intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie", potrivit unui comunicat al organizatorilor.

"Organizat an de an incepand din 2005 si ajuns la a 13-a editie, Marsul pentru Normalitate este cea mai constanta manifestare publica din Romania organizata in sprijinul valorilor familiei crestine traditionale.

Manifestarea este autorizata de Primaria Capitalei, participantii se vor aduna la ora 12:00, in Piata Victoriei, de unde vor porni in Marsul Normalitatii la ora 12:30, pe traseul Piata Romana - Piata Universitatii - Piata Unirii - Patriarhia Romana.

Organizata in acest an de partidele Noua Dreapta, Romania Mare si Romania Unita, reunite in Alianta politica B.I.N.E. (Blocul Identitatii Nationale in Europa), manifestarea va exprima protestul romanilor care sustin valorile familiei traditionale fata de parada homosexualilor, o manifestare cu caracter obscen si provocator care promoveaza in fiecare an ideea legalizarii casatoriilor homosexuale si adoptiilor de copii de catre 'cuplurile' de homosexuali", transmit organizatorii acestui eveniment.

De asemenea, acestia au mentionat ca vor protesta si fata de o pozitie luata de Curtea Constitutionala.

"Vom protesta pe 20 mai si fata de pozitia ezitanta a Curtii Constitutionale a Romaniei in cazul homosexualului Adrian Coman, care a cerut recunoasterea pe teritoriul Romaniei a casatoriei sale oficiata in Belgia cu o persoana de acelasi sex.

Curtea Constitutionala a amanat in mod inexplicabil in repetate randuri sa ia o decizie in acest caz (in curand se implineste un an!), judecatorii romani apelind, pentru 'indicatii', la Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

Or, implicarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene nu este altceva decat o incercare de legalizare a casatoriei intre persoane de acelasi sex pe usa din dos si in dispretul celor 3 milioane de romani care au semnat pentru initiativa legislativa de modificare a Constitutiei si definirea familiei ca fiind intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie!", anunta organizatorii.

Nu in ultimul rand, acestia si-au manifestat nemultumirea si fata de amanarea organizarii unui referendum pe tema revizuirii Constitutiei privind familia.

"Participantii la Marsul pentru Normalitate vor protesta pe 20 mai si fata de tergiversarea adoptarii legii de revizuire a Constitutiei privind familia, in dispretul acelorasi 3 milioane de romani, intre care se numara si membrii partidelor noastre.

Chiar daca PSD, PNL si ALDE si-au asumat inainte de alegerile de anul trecut organizarea referendumului in luna aprilie, suntem deja in luna mai si sansele organizarii referendumului in actuala sesiune parlamentara sunt practic zero! Se implineste un an de cand Senatul si Camera Deputatilor joaca leapsa cu propunerea legislativa de revizuire a Constitutiei Romaniei, declinandu-si competenta de prima camera sesizata in astfel de cazuri.

Iata de ce, in acest an mai mult decat in anii precedenti, va asteptam alaturi de noi pe toti aceia care doriti sa traiti si sa va cresteti copiii intr-o tara normala! Lupta pe care noi o ducem pentru drepturile majoritatii crestine are nevoie de sprijinul si participarea tuturor celor care simt si gandesc ca noi, inclusiv a ta! Nu te multumi doar sa ne dai dreptate! Renunta la rolul de spectator si participa la Marsul pentru Normalitate pentru a demonstra ca drepturile majoritatii nu sunt si nu vor fi calcate in picioare!", mai transmit organizatorii Marsului pentru Normalitate.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marsul Diversitatii 20 mai 2017, #Bucharest Pride sambata, #Marsul pentru Normalitate 20 mai 2017, #Marsul Diversitatii Marsul Normalitatii, #mars comunitate LGBT , #Gay Fest