Incepe GayFest 2013, cu celebrul Mars al Diversitatii, vizionari de filme si dezbateri

Luni, 03 Iunie 2013, ora 13:01
1474 citiri
Incepe GayFest 2013, cu celebrul Mars al Diversitatii, vizionari de filme si dezbateri
Foto: Arhiva

A 10-a editie GayFest, festival care se desfasoara in perioada 3-8 iunie, a inceput, a anuntat luni presedintele Asociatiei Accept, Iulian Stoian.

Tema evenimentului din acest an este solidaritatea, punandu-se accent pe evenimentele care promoveaza lupta pentru drepturile omului, cresterea vizibilitatii comunitatii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transexuali) din Romania si evidentierea valorilor diversitatii. Toate acestea au ca scop eliminarea actelor de discriminare si violenta fata de aceste persoane, se arata intr-un comunicat al asociatiei.

"In mod evident, in Romania continua sa existe manifestari si declaratii publice. Reactiile negative aparute in mediile online si nu numai, agresiunile verbale ale unor extremisti cu ocazia proiectiei unui film cu tematica gay, declaratiile intolerante ale unor politicieni sau persoane publice obliga la o mai mare atentie acordata drepturilor comunitatii LGBT ca parte din agenda publica, iar discriminarea la locul de munca, accesarea serviciilor sau ocuparea unei locuinte sunt probleme cu care se confrunta comunitatea", a afirmat Iulian Stoian, la o conferinta de presa pe aceasta tema.

Iulian Urban: GayFest, un pericol pentru copiii nostri - homosexualii sa stea ascunsi

Presedintele Accept a precizat ca saptamana GayFest, in care vor avea loc numeroase vizionari de filme, dezbateri si reprezentatii teatrale, debuteaza cu inaugurarea raftului de literatura special dedicata acestei categorii si cu o lectura publica, la libraria Carturesti, avandu-l ca invitat special pe Kevin Sessums, autorul bestseller-ului international Mississippi Sissy.

Festivalul se va incheia sambata, 8 iunie, cu Marsul Diversitatii de pe Soseaua Kiseleff, cu plecare de la Arcul de Triumf si pana la Piata Victoriei, manifestare care se va desfasura intre orele 17.00 - 19.00 si la care vor participa in jur de 400 de persoane, potrivit organizatorilor. Acesta se va incheia in Piata Victoriei, unde va fi amenajata "o zona libera de discriminare, un spatiu temporar construit pentru a aduce impreuna oameni si idei intr-un amestec de muzica, activism social si socializare".

"Vom asculta impreuna cateva discursuri, vom participa la diverse discutii si activitati, creand astfel un spatiu de siguranta in care fiecare participant se va putea implica activ", a spus Stoian, mentionand ca securitatea marsului va fi asigurata de catre fortele de de ordine.

"Intr-o societate democratica, majoritatea are obligatia de a proteja minoritatile, iar fiecarui individ trebuie sa-i oferim aceleasi drepturi pe care le pretindem pentru fiecare dintre noi", a adaigat Stoian.

Presedintele Accept a mai spus ca actiunile festivalului sunt sustinute de ambasadele Marii Britanii si SUA, urmand ca la activitati sa participe europarlamentari si alti politicieni.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#GayFest 2013, #Marsul Diversitatii 2013, #activitati Gay Fest 2013, #Parada Gay 2013 , #Gay Fest