Parada gay in imagini: Constitutie laica, nu mentalitate arhaica!!! (Galerie foto)

Duminica, 09 Iunie 2013, ora 11:27
11778 citiri
Parada gay in imagini: Constitutie laica, nu mentalitate arhaica!!! (Galerie foto)

Prin traditie, o parada gay este plina de culoare - costume de latex, buze pictate strident, ochi bine conturati, baloane, pene, stegulete si bannere personalizate, iar Marsul Diversitatii de sambata, din Bucuresti, nu a dezmintit.

Aproximativ 400 de persoane, membri ai comunitatii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender), dar si sustinatori ai acestora, au iesit sa marsaluiasca pe Bd. Kiseleff, la sfarsitul Gay Fest din acest an.

N-au lipsit nici sloganurile precum "Ura nu este normala", "Etichetele sunt pentru haine, nu pentru oameni", "Gay e ok", "Unii oameni sunt gay, treci peste" ori "Constitutie laica, nu metalitate arhaica".

Ba printre manifestanti, am vazut si o persoana care-si exprima solidaritatea cu protestatarii din Turcia.

Parada a inceput la Arcul de Triumf, la ora 17:30, dupa o conferinta improvizata in care liderul ACCEPT, Florin Buhuceanu, si-a exprimat ingrijorarea fata de amendamentul din Constitutie privind casatoria intre "un barbat si o femeie", subliniind ca aceasta prevedere incalca legislatia europeana.

Participantii au cantat, au dansat, s-au rugat ca dupa ploaie sa iasa curcubeul - simbolul lor si, ca de fiecare data, au militat pentru legalizarea casatoriilor intre homosexuali si pentru egalitatea de sanse.

Cel mai mult au atras atentia cele 2-3 fete, care candva au fost baieti si, daca judecam dupa obiectivele indreptate catre ele, i-au eclipsat pe ambasadorii prezenti la eveniment.

Au fost prezenti si parinti care si-au plimbat copiii in carucioare, batrani cu bastoane sau tineri pe bicicleta, dar si niste nuntasi care s-au oprit din petrecere sa caste gura la parada.

Coloana vertebrala a manifestantilor a fost si anul acesta curcubeul gigantic purtat de participanti, simbolul gay pride inca de prin anii '70, culorile sale reprezentand, incepand cu rosu, viata, vindecare, soare, natura, seninatate, spirit.

La parada au participat si europarlamentarul PSD Ioan Enciu si deputatul Remus Cernea.

Manifestantii au avut parte si de oaspeti de seama, reprezentanti ai ambasadelor din Norgevia, Ungaria, Elvetia, SUA, Lituania, Franta, Spania, Marea Britanie, Finlanda si Olanda, care s-au aratat onorati sa ia parte la o astfel de manifestare, mentionand ca este foarte importanta libertatea si diversitatea in lumea de azi. Europarlamentarul britanic Michael Cashman a venit insotit de sotul sau.

Cei mai numerosi au fost, insa, politistii. Alaturi de cei care manifestau pentru drepturile minoritatilor sexuale s-au aflat si jandarmi sub acoperire, care au vegheat indeaproape la buna desfasurare a paradei.

N-au lipsit nici trupele antitero de la SRI sau patrulele calare, care s-au proptit la intrarile in parcuri, pentru a preveni izbucnirea unor eventuale conflicte cu adeptii "normalitatii".

Din acelasi motiv, marsul din acest an a fost organizat intr-o zona mai putin populata, respectiv pe traseul Arcul de Triumf - soseaua Kiseleff - cu sosire in apropiere de Piata Victoriei.

In jurul orei 18:30, marsul s-a oprit in apropiere de Palatul Victoria, in asa numitul "loc pentru discriminare".

Dupa cele cateva discursuri tinute in apropiere de Guvern, oamenii s-au risipit repede, in grupuri, sub supravegherea jandarmilor care ii sfatuiau sa renunte la orice "insigna, steag, insemn" care i-ar putea da de gol ca au participat la un mars pentru drepturile omului.

Tot sambata, la Bucuresti a avut loc si un mars "anti-gay", al Noii Drepte. La parada LGBT, insa, n-au fost incidente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#parada homosexuali gay fest, #gay homosexuali mars , #Gay Fest
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Forme extreme de nebunie și sfidare a ordinii universale lăsate de
Poza mameluc
mameluc
rank 5
A fost si Adrian NASTASE la chermeza???