Gay Fest in Bucuresti: Parada homosexualilor vs. Marsul Normalitatii (Video)

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 13:50
4416 citiri
Gay Fest in Bucuresti: Parada homosexualilor vs. Marsul Normalitatii (Video)

A 10-a editie Gay Fest, festival care se desfasoara in perioada 3-8 iunie, se va incheia sambata cu un Mars al Diversitatii.

Marsul va debuta cu o conferinta de presa sustinuta de Florin Buhuceanu - director ACCEPT, Michael Cashman (Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European) si europarlamentarul Ulrike Lunacek (Grupul Verzilor/Alianta Libera Europeana), se arata intr-un comunicat al organizatorilor, remis vineri Ziare.com.

De la ora 17:00 incepe parada. Se va defila pe sos. Kiseleff, vizavi de Arcul de Triumf, in sensul de mers spre Piata Victoriei, timp de aproximativ 35 de minute. Marsul va fi deschis de catre Ulrike Lunacek.

Parada gay in Bucuresti - veselie pazita de jandarmi (Galerie Foto)

Parada se va incheia in zona libera de discriminare, unde vor tine discursuri E.S. Matthijs van Bonzel, ambasadorul Olandei, Ulla Vaisto, ambasadoarea Finlandei, si Michael Cashman.

Pe tot parcursul marsului, de muzica si antren se va ocupa Dj Ion, precizeaza organizatorii.

Insarcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, sustine evenimentul, la care si-a anuntat deja prezenta.

"Marsul Diversitatii este pentru noi o ocazie de a apara drepturile omului pe care le au lesbienele, homosexualii, bisexualii si transsexualii din intreaga lume si sa contribuim la o mai buna intelegere si acceptare a diferentelor care ne fac unici pe fiecare dintre noi. Eu voi profita de aceasta ocazie si voi participa la Marsul Diversitatii sambata aceasta. Va rog sa va alaturati si dumneavoastra pentru a sustine egalitatea pentru toti", transmite Butcher, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Marsul pentru normalitate

In mod traditional deja, li se vor opune cei de la Noua Dreapta, care, sambata dimineata, vor scanda impotriva lor pe strazi.

Manifestarea organizata de Noua Dreapta este autorizata de Primaria Capitalei, va incepe la ora 11:00 cu adunarea participantilor in Piata Victoriei si se va desfasura pe traseul Calea Victoriei - Splaiul Independentei - Patriarhia Romana.

Marsul pentru Normalitate din acest an are loc intr-un moment in care lobby-ul homosexual "a inregistrat o victorie importanta prin adoptarea in Comisia de revizuire a Constitutiei a amendamentului propus de senatorul PNL Tudor Chiuariu la articolul 4, alineatul 2, cu privire la interzicerea discriminarii bazata pe 'orientare sexuala'", acuza Noua Dreapta.

Casatoriile gay, marul discordiei in USL

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, miercuri, un amendament care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre "un barbat si o femeie", sintagma care inlocuieste cuvantul "soti", prezent in textul actual al legii fundamentale.

Decizia parlamentarilor vine in contextul in care in Marea Britanie, Camera Lorzilor a votat in favoarea casatoriilor homosexuale, iar in urma cu doua saptamani presedintele francez a promulgat legea casatoriilor gay, Franta devenind astfel a 14-a tara care legalizeaza mariajele gay.

Cernea: Romania va fi tara homofoba. Antonescu: Familia e familie!

Votul din comisia pentru revizuirea Constitutiei ar putea fi, insa, reluat, dupa ce a starnit tensiuni in USL. Premierul Ponta a declatat, joi, ca actuala prevedere din Constitutie referitoare la casatorie este foarte clara si nu crede ca "este necesar sa se modifice ceva ce pana acum a mers foarte bine".

Crin Antonescu a recunoscut ca are o opinie diferita fata de liderul PSD in privinta definirii casatoriei si a precizat ca votul privind respectivul amendament ar putea fi reluat. "Noi am dat un vot pe chestiunea aceasta. Daca se va solicita reluarea votului, cum s-a intamplat si in alte cazuri, o repronuntare, o vom face. In ce ma priveste imi mentin pozitia", a declarat Antonescu.

D.R.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#gay fest parada homosexuali, #mars homosexuali Bucuresti , #Gay Fest