Ziare.com

Furnizorii de carburanti din Romania, obligati sa reduca emisiile cu 10% pana in 2020

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 15:46

   

Furnizorii de carburanti din Romania, obligati sa reduca emisiile cu 10% pana in 2020
Furnizorii de carburanti folositi in transporturi vor fi obligati sa reduca treptat emisiile de gaze cu efect de sera, una dintre modalitati fiind cresterea ponderii de biocombustibili, ce va avea ca efect scumpirea benzinei si motorinei.

Obligatiile benzinarilor sunt prevazute de un proiect de hotarare privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a benzinei si motorinei si de introducere a unui mecanism de monitorizare si reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, elaborat de Ministerul Economiei.

"Fiecare companie petroliera isi stabileste propriul mix de carburanti si politica de pret aferenta. Totusi, tinand cont ca pretul de achizitie al bio-componentei este mult mai mare decat pretul hidrocarburilor, ne asteptam ca pretul combustibililor la pompa/consumator sa creasca odata cu cresterea obligatiei procentuale de continut bio per litru", se arata intr-un raspuns al Asociatiei Roamane a Petrolului, la solicitarea Green Report.

Companiile petroliere membre ale Asociatiei Romane a Petrolului sunt Eni Romania, Lukoil Romania, Mol Romania Petroleum Products, OMV Petrom Marketing si Rompetrol Downstream.

Citeste mai mult despre Furnizorii de carburanti din Romania, obligati sa reduca emisiile cu 10% pana in 2020 pe Greenreport.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1029 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor