Gerul a dus la cresterea exceptionala a consumului de gaz. Cum ii influenteaza pe cei care au centrale termice?

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 12:31
6014 citiri
Gerul a dus la cresterea exceptionala a consumului de gaz. Cum ii influenteaza pe cei care au centrale termice?
Foto: Arhiva Hepta.ro

Sutele de mii de bucuresteni care au centrale termice de apartament alimentate cu gaz risca sa aiba probleme de incalzire, in zilele urmatoare, in conditiile in care, miercuri, 28 februarie, Sistemul National de Transport (SNT) al gazelor a intrat in stare de dezechilibru si era pe punctul de a ajunge in stare de risc.

Desi Transgaz SA apreciaza ca nu vor fi probleme cu furnizarea, e limpede totusi ca productia si alimentarea cu gaz nu functioneaza in mod ireprosabil, in conditiile in care s-a ajuns la limita starii de risc dupa doar trei zile de ger.

Ultima zi in care SNT a functionat in parametri optimi a fost luni, pe 26 februarie. La acel moment, in conductele Transgaz era o cantitate de 45,8 milioane de metri cubi de gaz. Cum gerul nu s-a dat dus cu una, cu doua, consumul de gaz a crescut considerabil, dezechilibrand sistemul.

In consecinta, cantitatea de gaz livrata a scazut marti, pe 27 februarie, la 38 de milioane de metri cubi, ceea ce a facut ca SNT sa nu mai functioneze optim, ci doar normal. Miercuri, insa, la ora 6:00, adica la inceputul zilei gaziere, in conductele Transgaz mai erau doar 34 de milioane de metri cubi de gaz, ceea ce inseamna ca SNT intrase in stare de dezechilibru.

Daca scaderea cantitatii de gaz ar continua in ritmul inregistrat in prima parte a saptamanii, maine vor mai ramane in conducte mult mai putin de 33 de milioane de metri cubi de gaz, ceea ce ar insemna ca SNT va intra in stare de risc.

Transgaz informeaza, pe site-ul propriu, ca prezenta intrare in starea de dezechilibru "nu are ca si consecinta efectiva o stare de pericol cu privire la transportul gazelor in sistemul national de transport gaze, ci este o consecinta directa a unor stari si consumuri exceptionale".

In ciuda insistentelor noastre, nu am reusit sa ii contactam telefonic pe membrii Departamentului pentru relatii si informatii publice din cadrul Transgaz si sa obtinem mai multe informatii privind evolutia posibila a starii SNT.

Inca din 2016, Gabriel Dumitrascu, fost presedinte al Consiliului de Administratie al RADET, informa ca nu mai putin de 400.000 de locuinte din Bucuresti sunt incalzite cu centrale termice de apartament.

Daca acesti bucuresteni vor ajunge sa temure de frig si daca flacara de la aragaz va scadea, in perioada urmatoare, ramane sa aflam.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Transgaz centrala termica consum gaz, #trangaz stare dezechilibru stare risc, #consum gaze naturale februarie 2018 , #gaze