Ziare.com

Mures: 18 localitati au ramas fara gaz din cauza unei alunecari de teren

Joi, 28 Februarie 2013, ora 20:37

   

Mures: 18 localitati au ramas fara gaz din cauza unei alunecari de teren
Un numar de 18 localitati din judetul Mures au ramas fara gaz, joi dupa-amiaza, in urma unei defectiuni produse in reteaua de transport a Transgaz, cauzata de o alunecare de teren, fiind afectati in total aproximativ 4.000 de consumatori.

Compania E.On Gaz Distributie a anuntat, joi, printr-un comunicat de presa, ca a intrerupt alimentarea cu gaze naturale in 18 localitati din judetul Mures, ca urmare a unei defectiuni in reteaua de transport al gazelor naturale apartinand Transgaz.

Purtatorul de cuvant al companiei, Adela Botan, a declarat ca in cele 18 localitati unde a fost intrerupta alimentarea sunt afectati aproximativ 4.000 de consumatori, iar furnizarea gazului va fi reluata cel mai probabil vineri.

Astfel, incepand cu ora 14.00 s-a intrerupt alimentarea cu gaze naturale in localitatile: Cerghid, Cerghizel, Idrifaia, Somostelnic, Mica, Ceuas, Abus, Deaj, Lascud, Odrihei, Lazlau, Suplac, Bahnea, Bernadea, Capalna, Lepindea, Ganesti si Paucisoara.

Directorul Exploatarii Teritoriale Targu Mures a Transgaz, Adrian Botezan, a declarat, joi, ca defectiunea din sistemul de transport al gazului metan este cauzata de o alunecare de teren produsa in zona satului Cerghid, apartinand de orasul Ungheni.

Potrivit acestuia, din cauza alunecarii de teren sudura de pe o conducta de transport din zona a cedat.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Prefecturii Mures, Cosmin Blagat, a anuntat ca prefectul Corneliu Grosu le-a cerut reprezentantilor Transgaz sa remedieze cat mai repede situatia: "Prefectul le-a solicitat echipelor de interventie sa nu plece fara sa rezolve problema, sa nu lase oamenii fara gaz peste noapte, cand sunt in continuare temperaturi destul de scazute".

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 984 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor