Ziare.com

Mures: 18 localitati au ramas fara gaz din cauza unei alunecari de teren

   

Mures: 18 localitati au ramas fara gaz din cauza unei alunecari de teren
Un numar de 18 localitati din judetul Mures au ramas fara gaz, joi dupa-amiaza, in urma unei defectiuni produse in reteaua de transport a Transgaz, cauzata de o alunecare de teren, fiind afectati in total aproximativ 4.000 de consumatori.

Compania E.On Gaz Distributie a anuntat, joi, printr-un comunicat de presa, ca a intrerupt alimentarea cu gaze naturale in 18 localitati din judetul Mures, ca urmare a unei defectiuni in reteaua de transport al gazelor naturale apartinand Transgaz.

Purtatorul de cuvant al companiei, Adela Botan, a declarat ca in cele 18 localitati unde a fost intrerupta alimentarea sunt afectati aproximativ 4.000 de consumatori, iar furnizarea gazului va fi reluata cel mai probabil vineri.

Astfel, incepand cu ora 14.00 s-a intrerupt alimentarea cu gaze naturale in localitatile: Cerghid, Cerghizel, Idrifaia, Somostelnic, Mica, Ceuas, Abus, Deaj, Lascud, Odrihei, Lazlau, Suplac, Bahnea, Bernadea, Capalna, Lepindea, Ganesti si Paucisoara.

Directorul Exploatarii Teritoriale Targu Mures a Transgaz, Adrian Botezan, a declarat, joi, ca defectiunea din sistemul de transport al gazului metan este cauzata de o alunecare de teren produsa in zona satului Cerghid, apartinand de orasul Ungheni.

Potrivit acestuia, din cauza alunecarii de teren sudura de pe o conducta de transport din zona a cedat.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Prefecturii Mures, Cosmin Blagat, a anuntat ca prefectul Corneliu Grosu le-a cerut reprezentantilor Transgaz sa remedieze cat mai repede situatia: "Prefectul le-a solicitat echipelor de interventie sa nu plece fara sa rezolve problema, sa nu lase oamenii fara gaz peste noapte, cand sunt in continuare temperaturi destul de scazute".


Joi, 28 Februarie 2013, ora 20:37
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 954 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
Nu exista comentarii postate de utilizatori.