Nou cod portocaliu de ninsori abundente. ANM a actualizat si codurile de ger si viscol

Marti, 27 Februarie 2018, ora 11:22
15284 citiri
Nou cod portocaliu de ninsori abundente. ANM a actualizat si codurile de ger si viscol
Foto: Arhiva Ziare.com

Gerul si ninsorile viscolite nu vor parasi nici in zilele urmatoare tara noastra, un nou cod de ninsori urmand sa intre in vigoare in noaptea de marti, in vreme ce codul de ger a fost mentinut, iar cele de ninsori au fost actualizate de ANM.

Astfel, meteorologii au emis noi coduri de tip galben si portocaliu de intensificari sustinute ale vantului, ninsoare puternic viscolita, zapada spulberata si vizibilitate scazuta.

Vezi aici informatii actualizate LIVE despre Romania sub coduri de zapezi, viscol si ger.

Iata prognoza detaliata, asa cum a fost emisa de ANM:

A fost emis cod portocaliu de ninsori. In ziua de miercuri, 28 februarie, judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea vor fi sub cod portocaliu, cu intensificari sustinute ale vantului, rafale in general de 55...65 km/h si local in jur de 70 km/h. Ninsoarea va fi puternic viscolita, zapada spulberata si troienita si vizibilitatea va scadea sub 50 m, anunta ANM.

Codul galben de ninsori insemnate cantitativ, strat de zapada consistent, intensificari ale vantului si viscol va intra in vigoare incepand chiar cu noaptea de marti, de la ora 23:00, si e valabil pana miercuri, ora 23:00, in Muntenia, Dobrogea, precum si in jumatatea sudica a Olteniei si a Moldovei.

Aici, vantul se va intensifica treptat pe parcursul noptii de marti spre miercuri (27/28 februarie) si va avea viteze de 45...55 km/h, iar miercuri (28 februarie) in sud-est rafalele vor depasi temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberand si troienind zapada si diminuand vizibilitatea.

Foto: ANM

Codurile precedente de ger si ninsori raman si ele in vigoare

Codul galben de ger ramane valabil pana joi, 1 martie, ora 10:00. Este asteptat un val de frig care va cuprinde treptat toata tara si va fi in intensificare, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu peste 10...15 grade mai coborate decat valorile normale pentru aceasta perioada din an.

Temperaturile maxime vor fi negative in toate regiunile si va fi ger dimineata si noaptea, la inceput cu precadere in jumatatea de nord, apoi si in restul teritoriului, iar intensificarile temporare ale vantului vor amplifica senzatia de rece, transmite ANM.

Codul portocaliu de ger ramane in vigoare tot pana in 1 martie, ora 10:00. Fenomenele vizate sunt cele de temperaturi foarte scazute, atat noaptea, cat si ziua, in Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea.

Cod de ger

Foto: ANM

Aici, valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar si pe parcursul zilelor, cand valorile termice vor fi comparabile cu recordurile inregistrate in aceasta perioada.

Temperaturile maxime vor fi frecvent intre -12 si -8 grade, cele minime se vor incadra in general intre -22 si -12 grade, iar rafalele vantului vor accentua senzatia de frig.

Codurile precedente de ninsori au fost actualizate.

Astfel, codul galben de ninsori este valabil in ziua de 27 februarie, in intervalul orar 10.00 - 18.00, si va cuprinde ninsori moderate cantitativ, intensificari ale vantului si viscol in sudul Banatului, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si jumatatea de sud a Moldovei. Aici va mai ninge si se va depune strat nou de zapada, iar vantul va sufla in general moderat, temporar cu intensificari de 40...50 km/h, izolat mai mari in judetele Braila si Buzau, viscolind si spulberand zapada.

Foto: ANM

Codul portocaliu de ninsori abundente este valabil tot de la 10:00, dar doar pana la ora 14:00, marti. Vor fi intensificari sustinute ale vantului, ninsoare viscolita, zapada spulberata si troienita, vizibilitate scazuta in judetele Constanta,Tulcea, Ialomita, Calarasi. Meteorologii spun ca vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de 55...70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolita, zapada depusa spulberata si troienita si vizibilitatea se va mentine scazuta.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#ANM cod ger viscol ninsori , #ger
Comentarii