Europa a inghetat si se sufoca sub nameti: 260 de morti (Galerie foto)

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 14:01
6290 citiri
Europa a inghetat si se sufoca sub nameti: 260 de morti (Galerie foto)
Foto: CNN - Lacul Geneva, inghetat

Numarul persoanelor omorate de valul de frig extrem din Europa a urcat la 260, Ucraina fiind cea mai afectata tara.

Polonia, Romania, Serbia si Belarus, de asemenea, au mult de suferit din cauza conditiilor meteo neobisnuite, relateaza CNN.

In total, in Ucraina au murit de inghet 122 de persoane, potrivit agentiei Ukrinform. In plus, 1.500 de persoane au fost internate cu diverse afectiuni determinate de ger. Aici, temperaturile au coborat pana la -38,1 grade Celsius.

La Roma, a nins pentru prima data din 1985, fenomenul cauzand blocarea traficului. Mai la nord vest, in Londra, autoritatile au anuntat anularea a aproximativ 30 la suta din zborurile planificate pentru duminica de pe aeroportul Heathrow, din cauza vremii.

"Reducerea numarului de zboruri inseamna ca putem sa transportam cat mai multi oameni posibil in aceste conditii si sa ne intoarcem la un program normal, in cel mai scurt timp", a spus directorul de operatiuni al aeroportului, Normand Boivin. Aproximativ 400 de zboruri ar putea fi afectate pe Heathrow, unul din cele mai aglomerate aeroporturi din lume.

Si in Olanda, aeroportul Schiphol din Amsterdam a raportat zeci de intarzieri si anulari.

Aeroporturile din Europa se lupta cu iarna

Marea Neagra inghetata, la Constanta

In Italia, feribotul Sharden s-a lovit de gheata imediat dupa ce a parasit portul Civitavecchia, langa Roma, cauzand panica in randul celor 262 de pasageri. Totusi, toata lumea a fost evacuata, fara sa existe victime, relateaza AFP.

Neobisnuiti cu vremea proasta, in Roma, taxiurile si autobuzele nu au putut circula pe strazile inghetate, in lipsa cauciucurilor adecvate si a lanturilor pentru zapada. De asemenea, o mare parte din canalele din Venetia sunt inghetate. In total, in Italia si-au pierdut viata sapte persoane, din cauza frigului.

In Polonia, temperaturile de pana la -27 de grade Celsius au omorat 45 de persoane, iar, in Romania, alte patru victime au fost gasite, ridicand totalul la 28.

Zapada acopera Londra

Italienii se bucura de prima ninsoare din 1985 in Roma

Orasul Siena, Italia, acoperit de zapada

Valul de frig a ucis persoane si in Bosnia, Letonia, Lituania, Estonia, Bulgaria, Republica Ceha, Slovacia, Franta, Austria si Grecia.

In Franta, a nins din Lille, in nordul tarii, pana in Marsilia, in sud, desi vestul tarii si capitala, Paris, au fost iertate. Un baietel de 12 ani a murit in Strasbourg, dupa ce gheata unui lac pe care se juca s-a spart. De asemenea, un prieten de-al sau, de 11 ani, se afla in stare grava la spital.

O mama si fiul sau patineaza pe un lac din Dresden, Germania

Un barbat din Sofia, Bulgaria, incearca sa-si recupereze masina

Moment rar: schi in Istanbul

In Serbia, un barbat a fost gasit mort in orasul sudic Lebane, iar autoritatile au decretat starea de urgenta in 28 de localitati.

Intre timp, grupul Gazprom din Rusia a anuntat ca nu poate satisface cererea crescuta de gaze din vestul Europei.

Temperaturile scazute au ajuns chiar si in nordul Africii, coborand sub zero grade in Algeria.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ger Europa, #val frig Europa, #morti ger Europa , #ger