Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Europa inghetata: Frigul a ucis peste 400 de persoane

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 13:57
2955 citiri
Europa inghetata: Frigul a ucis peste 400 de persoane
Foto: Ziare.com

Europa se confrunta cu un val de frig fara precedent, iar peste 400 de persoane au murit pana acum, din cauza temperaturilor scazute.

Cel mai frig a fost in regiunea Kvilda, din Republica Ceha, unde mercurul termometrelor a scazut pana la minus 39,4 grade Celsius, informeaza 9News.

Dunarea a inghetat pe o suprafata de peste 170 de kilometri, iar in Serbia au fost chemate spargatoare de gheata din Ungaria pentru a mentine suprafata navigabila, in timp ce armata a dinamitat barierele de gheata care puteau cauza inundatii.

In Croatia, armata si serviciile de urgenta au incercat sa duca alimente si medicamente in sute de sate izolate de zapada, relateaza Sydney Morning Herald.

Un tren care lega orasul Split de capitala Zagreb a deraiat, fara sa existe victime.

Si in Bosnia zone intregi au ramas izolate de ninsori si avalanse, iar autoritatile nu pot ajunge inca de vineri la locuitorii din Zijemlje. O femeie a fost gasita moarta intr-un sat langa Mostar, in timp ce o alta a fost gasita in zapada in apropiere de Travnik.

Ucraina ramane tara cea mai grav afectata, cu 136 de morti din cauza frigului, in timp ce in Polonia, numarul de decese a crescut la 68.

Ucraina: 135 de morti din cauza frigului

In Serbia, autoritatile au spus ca peste 70.000 de persoane sunt blocate in sate inzapezite si a fost declarata starea de urgenta, relateaza The National Post.

11 persoane au murit de frig aici, ultimele victime fiind un batran de 62 de ani gasit mort langa locuinta sa si o femeie care a murit dupa ce i-a cazut in cap un turtur de 4 kilograme, la Belgrad.

Europa, in stare de urgenta din cauza vremii - vezi tarile afectate

In sud-estul Bulgariei, opt oameni au murit dupa ce un baraj s-a spart din cauza inundatiilor puternice si un intreg sat a fost acoperit de ape.

Romania, inghitita de zapada

Romania se afla partial sub cod portocaliu de viscol si ninsoare, iar meteorologii avertizeaza ca vremea rea va continua in aceasta saptamana cu un cod galben de ger.

Sute de sate sunt izolate, iar numarul mortilor se ridica marti la 38. Peste 475 de localitati cu 43.000 de consumatori au ramas fara curent electric din cauza viscolului si a ghetii.

Romania, inghetata bocna: codul portocaliu, prelungit

Ministerul Afacerilor Externe ii atentioneaza pe cetatenii romani care vor sa calatoreasca sau sa tranziteze Bulgaria ca la sud de Dunare este cod portocaliu de ninsoare in 27 din cele 28 de regiuni ale tarii.

Un remorcher ancorat intr-o dana a Portului Braila s-a scufundat, marti dimineata, din cauza ghetii care a presat pe peretii vasului si a provocat fisuri.

Romania, paralizata de zapada - vezi drumurile inchise

Miercuri erau 46 drumuri blocate, iar armata a intervenit in toata tara cu 4.000 de angajati, pentru a ajuta localitatile izolate de nameti.

Lupi pe strazi, in satele din Italia

Italia a impus masuri de urgenta pentru conservarea proviziilor de gaze naturale, dupa ce temperaturile au scazut in unele zone pana la minus 25 de grade Celsius.

Un barbat a murit inghetat in Monza, langa Milano, marti, iar un pacient bolnav psihic a murit dupa ce a plecat de la azilul unde statea, din Campania.

Un barbat fara adapost a fost gasit mort langa Ferrara, intr-o cutie de carton, iar o femeie care a fost internata cu hipotermie in urma cu cateva zile a murit la spital.

In orasul L'Aquila, devastat de cutremur in 2009, cetatenii izolati au spus ca au vazut lupi pe strazile dintr-un sat din apropiere, conform Corriere della Sera.

Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
În Europa a fost încălcat un tabu: în urmă cu doar câteva luni, ar fi fost de neconceput ca liderii europeni să propună trimiterea trupelor lor în Ucraina. Dar, recent, președintele...
Ucraina mulțumește pentru noul ajutor militar al SUA, dar insistă cu un avertisment: ”Era păcii în Europa s-a încheiat”
Ucraina mulțumește pentru noul ajutor militar al SUA, dar insistă cu un avertisment: ”Era păcii în Europa s-a încheiat”
Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, salută pachetul de ajutor din partea SUA, dar avertizează, într-un interviu pentru The Guardian, că noile livrări militare către Ucraina nu vor...
#Europa, #inghet Europa, #frig Europa , #ger