Greva generala in sistemul sanitar - ce ii nemultumeste pe angajati (Video)

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 11:11
2877 citiri
Greva generala in sistemul sanitar - ce ii nemultumeste pe angajati (Video)

Angajatii din sanatate intra in greva generala pe data de 28 noiembrie, acestia fiind nemultumiti de faptul ca revendicarile lor nu au fost solutionate de minister.

Sindicalistii din sistemul sanitar cer demisia ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si cer sa poarte discutii cu premierul Victor Ponta, transmite Realitatea TV.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a declarat, la scurt timp dupa anuntul facut de sindicalisti, ca pacientii nu trebuie sa sufere si ca cetatenii romani trebuie sa fie respectati.

Nicolaescu: In 2010, cand li s-au taiat salariile, nu i-am vazut asa de nemultumiti

"Noi suntem in negocieri de mai multa vreme, cu unele ne-am inteles, dovada ca cu eforturi mari s-au gasit solutii pentru medicii rezidenti. (...) Nu toti dorim ca oamenii sa fie bine platiti in tara asta? Dar in limitele pe care le permitee tara asta. Daca tara asta este saraca? Eu cred ca in primul rand noi trebuie sa ne uitam la pacienti", a spus Nicolaescu, adaugand ca "nu sunt suficiente materiale sanitare" si ca ministerul trebuie sa hotarasca unde vor merge banii care vor veni in plus la sanatate.

Totodata, Nicolaescu a tinut sa le aminteasca oamenilor ca in 2010, cand li s-au taiat salariile, "nu i-a vazut atat de suparati" pe cei din sistemul sanitar si ca acum, cand Guvernul actual vrea sa le dea inapoi banii care "le fusesera furati", ei sunt nemultumiti. De asemenea, Eugen Nicolaescu a apreciat ca taierea cu 25% a salariilor, in urma cu trei, de catre Guvernul Boc, a fost "o imbecilitate economica".

Medicii ameninta cu greva generala pe termen nelimitat

Incepand cu 25 noiembrie, medicii vor declansa o greva de avertisment, intre orele 8:00 si 10:00, urmand ca de la finalul lunii acestia sa intre in greva generala. Anuntul a fost facut de Marius Sepi, prim-vicepresedinte Federatia SANITAS.

"Pe 28 noiembrie vrem greva generala in sanatate, pe termen nelimitat. Reprezentam cinci mii de medici, am pus umarul inclusiv pentru medicii rezidenti. Trebuie sa rezolvam problema tuturor medicilor", a spus liderul sindical.

Pe de alta parte, la inceputul lunii, aproape 5.000 de persoane di sistemul sanitar au iesit sa protesteze pe strazile din Capitala, nemultumiti de salariile foarte mici si de conditiile precare de lucru.

Principala lor revendicare este cresterea finantarii in sistemul de sanatate, astfel incat in urmatorii trei ani bugetul pentru acest domeniu sa ajunga la 6% din PIB si la venituri mai mari pentru toate cadrele medicale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#medici greva generala noiembrie, #greva sistem sanatate , #greva generala