Ministrul Cuc da vina pe Guvernul Ciolos pentru situatia de la Romatsa si ii contrazice pe sindicalisti

Luni, 29 Mai 2017, ora 16:24
16979 citiri
Ministrul Cuc da vina pe Guvernul Ciolos pentru situatia de la Romatsa si ii contrazice pe sindicalisti
Foto: Facebook/Razvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Razvan Alexandru Cuc, sustine ca vina pentru situatia de la Romatsa, care a dus la greva generala a controlorilor de trafic ce va afecta grav zborurile, apartine fostei conduceri a ministerului de pe vremea guvernului condus de Dacial Ciolos.

Ministrul a transmis, la iesirea de la negocierile cu reprezentantii Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR) si ai sindicatului Romatsa, ca s-a stabilit clar un calendar pe care il vor elabora.

Acesta a explicat ca ceea ce tine de minister a fost facut, si anume s-a trimis catre Comisia Europeana scrisoarea pentru redeschiderea planului de performanta.

"Noi am trimis catre Comisia Europeana scrisoarea pntru redeschiderea planului de performanta, asteptam de la Romantsa motivarea tehnica a acestei schimbari", a spus Cuc.

Ministrul a tinut sa precizeze ca Romatsa nu e in pericol de faliment, contrazicandu-l astfel pe Gabriel Tudorache, liderul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR), care a spus ca tocmai acesta este motivul pentru care incep greva generala de marti.

"Romatsa nu este in pericol sa intre in faliment. S-a lansat o idee care este - as spune - putin falsa. Nu as permite ca ministru sa intre in faliment", a declarat ministrul Cuc.

Razvan Alexandru Cuc a explicat ca vina pentru tot ceea ce se intampla apartine conducerii ministerului de anul trecut. Amintim ca in Guvernul Ciolos la Ministerul Transporturilor s-au aflat Dan Marian Costescu (17 noiembrie 2015- 5 iulie 2016) si Sorin Buse (7 iulie 2016-4 ianuarie 2017).

"Aceste lucruri puteau fi facute inca de anul trecut, ca au fost aduse la cunostinta ministrului de anul trecut. (...) Cred ca trebuia sa se ocupe fostul guvern si sa nu ajungem sa ne ocupam de ea. Dar nu se pune problema ca Romatsa sa intre in faliment", a precizat ministrul Cuc.

Unul dintre jurnalisti i-a atras atentia ca sindincalistii spun ca de la inceputul anului au incercat sa discute aceste probleme.

"Eu nu imi permit sa dezinformez. In spate am un aparat tehnic foarte bun. Eu nu fac jocuri politice. Trebuie sa rezolvam problema, dar nu sub presiune si nu sub amenintari", a continuat Cuc, care a spus ca vizita lui Tudorache din ianuarie de la minister a avut loc in urma unui control de la Romatsa. "Vizavi de vizita lui Tudorache... s-a datorat in urma unui control inopinat la Romatsa pe care l-am facut intr-o noapte si vizavi de acele nereguli pe care le-am gasit. Intentionez sa trimit Corpul de Control si sa fac un control la Romatsa", a continuat el.

El a precizat ca este convins ca greva generala care va incepe marti nu va tine foarte mult timp.

"Sunt convins ca maine greva nu va tine mult. Eu, din ce am vazut, va dura intre doua si trei ore, dar asta vor stabili ei", a punctat el.

Amintim ca angajatii Romatsa intra, marti, in greva generala si 2 din 3 zboruri vor fi afectate.

Citeste si Controlorii de trafic aerian fac greva generala inainte de minivacanta de Rusalii: Ne cerem scuze fata de pasageri

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#ministru Cuc greva Romatsa, #greva generala ROMATSA, #marti greva Romatsa , #greva generala