Presa straina: Romanii nu s-au inghesuit la greva generala

Marti, 01 Iunie 2010, ora 10:52
2651 citiri
Presa straina: Romanii nu s-au inghesuit la greva generala
Foto: novinite

Greva bugetarilor din Romania a intrat si in atentia presei internationale. Ziaristii straini scriu despre nemultumirea romanilor, dar si despre faptul ca la proteste au participat zeci de mii de oameni si nu milioane, asa cum se asteptau organizatorii.

"Guvernul ar trebui sa renunte la aceste masuri penale. Trebuie sa aplice unele masuri economice coerente pe termen lung. O sa murim de foame", a declarat un cetatean, informeaza EuroNews.

Multi romani sunt nemultumiti si pentru faptul ca orele suplimentare nu le-au fost luate in considerare.

"Sa vedem un ministru care sa renunte la salariul sau sa traiasca cu ale noastre. Sa vedem atunci cum isi gestioneaza viata", a mai spus o femeie.

Canadian Press scrie ca mai multe scoli din Romania au fost inchise, insa profesorii au supravegheat elevii care sustineau o proba a bacalaureatului. Lideri sindicali au acuzat autoritatile ca au facut presiuni asupra personalului sa nu boicoteze examenele.

Greva la metrou. Vezi cum se circula in Bucuresti

De asemenea, mii de cadre medicale au protestat fata de conditiile in care lucreaza si din cauza micsorarii de salarii.

"Cine va sta sa lucreze aici pentru 600 de lei pe luna? Profesionistii vor pleca", a declarat Elena Banu, o asistenta de la Spitalul Universitar de Urgenta. Potrivit acesteia, cadrele medicale sunt tentate sa plece sa lucreze in tari precum Italia, Spania sau Franta. "Ne lipseste motivatia, ne lipsesc materialele si ne ingrijoram pentru ziua de maine", a mai declarat Banu, pentru AP.

Presa straina mai spune ca 150 de pensionari au protestat in Bucuresti si inca 1.000 in alte cinci orase din cauza ca Guvernul a anuntat reducerea cu 15% a pensionarilor.

Presa de azi: Greva generala, marea fasaiala

Si Novinite a scris despre greva din Romania, mai exact despre declaratia lui Bogdan Hossu, presedinte Cartel Afla, care spunea ca se astepta ca 700.000 de cadre medicale, profesori si alti bugetari sa participe la greva.

A.G.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#greva Romania presa straina, #presa internationala greva Romania , #greva generala
Comentarii
Poza dumitropol
dumitropol
rank 2
"MAMALIGA NU FACE EXPLOZIE!"
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Se vor inghesui in luna Iulie, dar nu mai pot avea APORTUL EFICIENT al celor din invatamant. NEAM DE GUGUSTIUCI .