Bucurestiul risca sa fie blocat: Amenintare de greva la metrou si RATB

Joi, 25 Iulie 2013, ora 16:07
2677 citiri
Bucurestiul risca sa fie blocat: Amenintare de greva la metrou si RATB
Foto: arhiva

Bucurestiul ar putea fi paralizat de o greva a celor care opereaza transportul in comun. Angajatii de la metrou sunt nemultumiti ca nu au mai primit o marire de salariu din 2008, iar cei ai RATB se tem de disponibilizari, in conditiile in care directorul Regiei a demisionat dupa ce bugetul oferit de Primaria Capitalei este prea mic pentru functionarea optima a acestei institutii.

83% din angajatii Metrorex au semnat deja un angajament prin care arata ca sunt pregatiti sa intre in greva, in cel mult o luna de zile, scrie B365. La fel si la RATB, 90% dintre angajati sunt de acord sa intre in greva generala.

Presedintele Sidicatelor de la Metrou si al Federatiei ATU Romania, Ion Radoi, a declarat ca salariile nu au mai fost indexate cu indicele de inflatie, in ultimii cinci ani, situatia determinandu-i pe angajati sa ia decizia de a intra in greva.

Luni, liderii sindicatului din metrou se vor intalni cu reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca pentru a cauta o solutie.

Ion Radoi, liderul sindicalistilor Metrorex, a declarat ca salariul mediu brut tarifar la Metrorex este de 1.943 de lei.

Sindicalistii de la RATB au sustinut, la randul lor, in cadrul unei conferinte de presa de joi dimineata, ca salariile au fost inghetate in ultimii trei ani, in conditiile unei reduceri a veniturilor salariale cu 25% si unui buget redus.

Directorul RATB a demisionat saptamana aceasta, din cauza bugetului prea mic acordat RATB anul acesta. Peste 3.500 de angajati ai RATB ar trebui disponibilizati, pentru a se mentine actualul buget.

Angajatii RATB ar putea cel mult intra in greva de solidaritate cu angajatii Metrorex, avand in vedere ca la RATB contractul colectiv de munca expira de-abia in luna decembrie. Contractul colectiv de munca al Metrorex a incetat in 31 martie.

A.C.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#metrou greva RATB buget salarii, #angajati Metrorex contract colectiv protest , #greva metrou