Cum au renuntat soferii RATB la protest

Marti, 19 Iulie 2011, ora 09:09
1755 citiri
Cum au renuntat soferii RATB la protest

Soferii RATB care au intrerupt vineri, pentru cateva ore, circulatia transportului public s-au intors la serviciu. Cei 300 de angajati au renuntat la "serviciul taxi" cand au aflat ca la sediul RATB s-au depus 350 de cereri de angajare.

Suspendarea serviciului de noapte, adica transportarea soferilor de la serviciu acasa, a fost si luni principala nemultumire a celor aproximativ 300 de protestatari.

"Acest serviciu a fost suspendat odata cu introducerea liniilor de noapte, pentru ca nu ar mai fi masini care sa duca si sa aduca 4.000 de soferi la serviciu", a explicat ieri, cu jumatate de ora inainte de negocieri, Mircea Ionescu, liderul sindicalistilor RATB, potrivit Adevarul.

Reprezentantul angajatilor a adaugat ca reactia pe alocuri agresiva si ilegala a colegilor lui, care a presupus abandonarea mijloacelor de transport pentru a veni la sediul RATB sa-si ceara doleantele, a fost ca "furtuna de duminica-noapte" din Bucuresti.

Ionescu a precizat ca transportarea angajatilor nu este trecuta in contractul de munca, dar ca este "o lege nescrisa" de foarte mult timp. In replica, Adrian Crit, directorul general al RATB, sustinea ca, daca soferii platiti in medie cu 2.800 de lei vor mai sabota transportul public, va apela la Serviciul de Resurse Umane pentru desfacerea contractului lor de munca.

Jurnal de calatorie urbana: Revolta, greva si program de noapte la RATB (microreportaj)

"Avem peste 350 de cereri de angajare, asa ca, ii putem inlocui. Mai mult, vom calcula pierderile si vom vedea cum le vor plati", a precizat Crit, inaintea discutiilor cu sindicalistii.

Se stabileste orarul curselor de noapte

Astfel, dupa negocieri facute in timp-record, de 10 minute, pretentiile celor 300 de protestatari au fost abandonate, iar oamenii vor veni si vor pleca de la munca pe cont propriu.

Potrivit aprecierilor RATB, cateva sute de calatori au folosit in fiecare noapte, de vineri incoace, mijloacele de transport nocturne. Asta demonstreaza ca studiul care a aratat ca 98 la suta din persoanele chestionate au raspuns ca doresc introducerea transportului public pe timp de noapte arata realitatea.

Calcule la zi ale specialistilor din cadrul regiei arata ca institutia va cheltui 30.000 de lei pe noapte pentru tot ceea ce presupune reteaua de "autobuze nocturne".

Pretul unei calatorii va fi cel existent in reteaua de transport public, respectiv 1,3 lei, iar autobuzele vor circula, intre orele 23.00-1.00 si 5.00-6.00, la un interval de 30 minute si intre orele 1.00-5.00, la 60 de minute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#soferi RATB greva, #ratb noaptea, #protest RATB, #angajare ratb , #greva RATB