Acciza la carburanti baga transportatorii in greva. Aprovizionarea magazinelor de Sarbatori, afectata

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 11:22
4477 citiri
Acciza la carburanti baga transportatorii in greva. Aprovizionarea magazinelor de Sarbatori, afectata
Foto: finantistii.ro

Transportatorii rutieri grupati in Confederatia Nationala Rutiera ameninta cu declansarea unei greve generale din 9 decembrie, motivate acciza de 7 eurocenti pe care intentioneaza sa o introduca guvernul. Aprovizionarea magazinelor de Sarbatori va fi afectata in cazul nei greve.

Acciza de 7 eurocenti e considerata de reprezentantii transportatorilor ca fiind un abuz din partea Executivului, a declarat pentru Digi 24 Augustin Hagiu, consultant in transporturi.

Basescu si Ponta nu s-au inteles pe memorandum, bugetul ramane in aer

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat in noiembrie, dupa discutiile cu reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, ca va fi introdusa o acciza de 7 eurocenti pentru litrul de combustibil, iar banii colectati vor fi directionati catre un fond destinat construirii de autostrazi.

Astfel, accizele la carburanti vor fi majorate de Guvern cu 16-21 la suta incepand de la 1 ianuarie, fata de valorile actuale de la pompe.

Presedintele Traian basescu a anuntat ca se opune cresterii accizei la carburanti si ca nu va semna memorandumul incheiat de Guvern cu FMI.

Benzina si motorina, mai scumpe de la 1 ianuarie - accizele cresc cu 16 -21%

Principala uniune sindicala implicata in proteste e Confederatia Nationala Rutiera, care ameninta de multa vreme cu o greva generala. Problemele reclamate de CNR se refera si la infrastructura rutiera inexistenta, fiscalitate exagerata, deghizata in lupta impotriva firmelor-pirat, legislatie rutiera nationala rectificata sau completata lunar si lipsa de sustinere a activitatii de transport, transmite Digi 24

De asemenea, sindicalistii cer returnarea unei cote-parti din acciza de minimum 130 de euro pentru 1.000 de litri de carburanti profesionali, masura care, potrivit acestora, exista in toata Uniunea Europeana.

Transportatorii, furiosi pe Guvern: Ne bagati in faliment cu noile taxe

Confederatia Nationala Rutiera spune ca reuneste 36 de structuri asociative din Federatia Operatorilor Romani de Transport, respectiv Federatia Transportatorilor Europa si reprezinta interesele a peste 7.500 operatori de transport rutier din Romania.

A.V.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Greva transportatori decembrie, #Greva generala tranporturi, #greva sindicate CNR transporturi , #greva