Greva la Primaria Borsa, dupa ce un executor judecatoresc a inceput sa sparga cu bormasina usile, in cautarea unor acte

Marti, 22 Mai 2018, ora 14:54
8654 citiri
Greva la Primaria Borsa, dupa ce un executor judecatoresc a inceput sa sparga cu bormasina usile, in cautarea unor acte
Foto: captura video Facebook

Birourile Primariei Borsa (Maramures) sunt sparte, rand pe rand, chiar sub ochii functionarilor si apoi sigilate de un executor judecatoresc. Totul in baza unei sentinte obtinute de membrii unui composesorat din zona. Activitatea in Primaria Borsa este, pentru moment, blocata.

Potrivit primarului, miza o reprezinta o serie de documente istorice, probe importante intr-un proces care dureaza de mai bine de 14 ani. Daca membrii Composesoratului Borsa sustin ca ar detine 17.000 de hectare de padure, documentele istorice, spune edilul, atesta doar o treime din suprafata (6.056 de hectare - n.red.).

"Ei au obtinut, prin nu stiu ce mijloace, o sentinta judecatoreasca care le da dreptul sa verifice si sa constate daca exista documentele alea sau nu, iar intentia lor era, in momentul in care pun mana pe ele, sa le distruga, in asa fel incat noi sa nu mai putem face revizuirea sentintei. Bineinteles ca noi am solicitat Arhivelor Nationale sa le depunem la arhive si sa fie in siguranta acolo", a explicat Sorin Timis, primarul orasului Borsa, pentru Digi24.

Greva pe perioada nedeterminata

In aceasta situatie, angajatii Primariei Borsa au intrat in greva, din data de 21 mai, pe perioada nedeterminata.

Potrivit unei postari pe Facebook, Primaria Borsa arata ca angajatii sunt "nemultumiti de faptul ca nu isi pot indeplini atributiile de serviciu din cauza ca, inca de vineri, mai multi membri ai Composesoratului Borsa, insotiti de jandarmi si de un executor judecatoresc, au patruns in cladire, au spart rand pe rand birourile in cautarea unor anumite documente vechi, au fotografiat si filmat diverse documente, in acestea gasindu-se, probabil, si date personale ale cetatenilor, care, prin lege, sunt confidentiale."

"Sub protectia unei incuviintari judecatoresti, acestia au intrat fortat in birouri, au spart cu bormasina incuietorile, folosind generatoare de curent puse in functiune de combustibili inflamabili, pe care i-au adus in cladire in recipiente simple, punand in pericol siguranta personalului care era in incinta. Nu au scapat neperchizitionate nici biroul primarului, al secretarului orasului si chiar Biblioteca Oraseneasca. Pana cand angajatii nu vor avea convingerea ca isi pot indeplini in siguranta atributiile de serviciu, acestia vor ramane in greva", a transmis Primaria Borsa.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#executor Primaria Borsa, #Primaria Borsa usi sparte, #executor judecatoresc Borsa , #greva