Cum i-a convins Kelemen Hunor pe angajatii Bibliotecii Nationale sa renunte la greva

Vineri, 14 Martie 2014, ora 17:21
1917 citiri
Cum i-a convins Kelemen Hunor pe angajatii Bibliotecii Nationale sa renunte la greva
Foto: Arhiva

Membrii Sindicatului Bibliotecarilor si ai Asociatiei Bibliotecarilor din Biblioteca Nationala a Romaniei au hotarat suspendarea grevei japoneze, in perioada 17 - 21 martie, ca urmare a stabilirii inceperii negocierilor cu Ministerul Culturii privind corectarea Hotararii de Guvern nr. 862/2013.

Potrivit unui comunicat, "in data de 13 martie, la sediul Ministerului Culturii a avut loc o intrevedere intre ministrul Culturii, domnul Kelemen Hunor, si Blocul National Sindical, Sindicatul Bibliotecarilor din Biblioteca Nationala a Romaniei si Asociatia bibliotecarilor din Biblioteca Nationala a Romaniei, in legatura cu situatia creata ca urmare a emiterii HG nr. 862/2013".

Astfel, in timpul intrevederii, "s-a convenit inceperea negocierilor privind corectarea HG nr. 862/2013". Data la care vor incepe aceste negocieri urmeaza sa fie comunicata de Ministerul Culturii.

In acest context, membrii Sindicatului Bibliotecarilor din Biblioteca Nationala a Romaniei si ai Asociatiei Bibliotecarilor din Biblioteca Nationala a Romaniei au hotarat suspendarea grevei japoneze, declansata pe 7 martie, in perioada 17 - 21 martie.

Pe de alta parte, membrii Sindicatului Bibliotecarilor si ai Asociatiei Bibliotecarilor din Biblioteca Nationala a Romaniei precizeaza ca, "in cazul in care negocierile nu vor demara pana la sfarsitul acestui interval, greva japoneza va fi reluata".

Hunor vrea amendarea Hotararii de Guvern

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a propus, joi, intr-o intalnire cu Blocul National Sindical (BNS), amendarea Hotararii de Guvern, astfel incat spatiile unde se organizeaza evenimentele culturale din incinta Bibliotecii Nationale de la parter si mezanin, precum si salile de lectura sa fie in proprietatea si administrarea bibliotecii.

De asemenea, printre subiectele de pe agenda intalnirii s-au aflat si alte probleme cu care se confrunta lucratorii din Biblioteca Nationala a Romaniei. Unul dintre aceste puncte se refera la insuficienta personalului specializat din cadrul BNR, avand in vedere faptul ca numarul actual al angajatilor acestei institutii este de 261 de persoane, de aproape patru ori mai mic decat ar trebui, potrivit legislatiei ce reglementeaza activitatea Bibliotecii Nationale.

Sindicatul Bibliotecii Nationale a Romaniei si Asociatia Bibliotecarilor din Biblioteca Nationala a Romaniei au anuntat, in data de 10 martie, continuarea grevei japoneze declansate pe 7 martie, pana la abrogarea HG 862/ 2013, prin care Ministerul Culturii preia, in administrare directa, o treime din sediul institutiei.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Kelemen Hunor greva Biblioteca Nationala, #greva japoneza Biblioteca Nationala, #Hunor greva angajati Biblioteca , #greva
Comentarii