Functionarii ameninta cu greva generala pe termen nelimitat

Vineri, 01 Mai 2015, ora 10:57
4068 citiri
Functionarii ameninta cu greva generala pe termen nelimitat

Dupa ce 32.000 de salariati din primarii si consilii judetene au intrerupt activitatea joi, functionarii ameninta cu o greva generala pe termen nelimitat.

Intr-un comunicat remis vineri Ziare.com, Bogdan Iuliu Hossu, presedintele CNS "Cartel ALFA", arata ca actiunea de protest de joi a fost sustinuta in 2.800 de primarii de comune, 50 de orase, 35 de municipii si 20 de consilii judetene.

"Multumim pe aceasta cale cetatenilor pe care ii deservesc salariatii reprezentati de catre FNSA (Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie - n.red.), pentru faptul ca au inteles ca protestul nu a fost indreptat impotriva lor", sustine Hossu.

Acesta mentioneaza ca functionarii isi doresc "asigurarea unor drepturi salariale decente", ceea ce ar contribui "la imbunatatirea actului administrativ si, implicit, la asigurarea unor servicii de calitate populatiei de catre institutiile din administratia publica locala".

In continuare, Hossu se declara multumit ca alti sindicalisti apartinand altor organizatii si-au exprimat solidaritatea cu functionarii grevisti, dar spera ca "la urmatoarele actiuni de protest organizate de catre FNSA, solidarizarea cu demersurile noastre nu va fi doar la nivel declarativ".

Daca protestul de joi nu va duce la solutionarea revendicarilor, "FNSA va organiza urmatoarele actiuni:

- in data de 27.05.2015 miting in Bucuresti la care vor participa minim 3000 de persoane;

- strangerea de semnaturi in vederea organizarii grevei generale pe termen nelimitat in administratia publica locala, in 2015", se mai arata in comunicatul citat.

Iohannis, consultari cu sindicatele: Ce probleme s-au discutat si care au fost concluziile

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit joi cu liderii confederatiilor sindicale la Palatul Cotroceni pentru "discutii pe teme actuale care privesc dialogul social", concluzia principala fiind aceea ca este nevoie de un dialog real intre partenerii sociali, precum si de consens national.

Discutiile au durat circa o ora. Primul care a iesit de la Cotroceni a fost Bogdan Hossu, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale Cartel Alfa. Acesta le-a spus jurnalistilor ca au fost abordate doua probleme principale, prima legata de legea dialogului social si a doua legata de adoptarea unor masuri care sa genereze o crestere economica de 5% din PIB in fiecare an.

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a transmis printr-un comunicat de presa ca va continua sa isi indeplineasca rolul de mediator in societate, invitand la discutii si alti parteneri sociali in perioada urmatoare.

Intalnirea de la Cotroceni a venit pe fondul grevei generale organizate, joi, toata ziua, de sindicatele din administratia publica, nemultumite de neaplicarea legii salarizarii unitare.

Greva generala in administratia publica locala - Azi nu gasiti pe nimeni la ghisee

Premierul Victor Ponta le-a transmis sindicalistilor ca nu rezolva nimic prin aceasta actiune de protest si ca singurul afectat va fi cetateanul.

Lui Ponta nu-i convine greva functionarilor: E de departe cea mai proasta solutie posibila (Video)

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#greva generala functionari publici , #greva