Greva de pe aeroportul Otopeni a fost amanata

Vineri, 22 Ianuarie 2016, ora 09:59
2195 citiri
Greva de pe aeroportul Otopeni a fost amanata
Foto: Arhiva Ziare.com

Greva de avertisment de pe Aeroportul Otopeni, programata pentru vineri, intre orele 13:00 si 15:00, care ar fi provocat intarzieri pentru cursele din acest interval orar, a fost amanata de Tribunalul Ilfov.

Angajatii Globe Ground - firma care care asigura transportul pasagerilor, incarcatul bagajelor si curatenia avioanelor pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni - au anuntat ca vor intra in greva de avertisment timp de doua ore, fiind nemultumiti de salarii si de programul de lucru.

Greva de avertisment la Aeroportul Otopeni: Posibile intarzieri ale avioanelor

Greva nu va mai avea insa loc, fiind amanata de judecatorii de la Tribunalul Ilfov, potrivit Mediafax.

Angajatii de pe aeroport sustin ca decizia de a declara greva a fost luata cu respectarea legii, avand acordul scris al unui numar de 403 membri de sindicat din totalul de 440. Pentru declansarea unei greve este necesar acordul a cel putin jumatate plus unu din numarul total al membrilor de sindicat.

Referitor la nemultumirile angajatilor, Alexandru Cristian Cioc, reprezentant al Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, a spus ca, in mod normal, programul de lucru ar trebui sa fie de 12 ore intercalate cu 24 sau 48 de ore de pauza, insa acesta nu se respecta din cauza volumului tot mai mare de munca.

De asemenea, jumatate dintre angajati vor sa primeasca avans la salariu, pentru ca spun ca nu le ajung banii de la o leafa la alta. In plus, reprezentantul sinducatului a aratat ca un incarcator de bagaje si marfuri are un venit net de sub 1.200 de lei, fara sa ii fie asigurat transportul pana la aeroport, cum de intampla in cazul a 90% din firmele care au angajati pe aeroport.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#greva Otopeni amanata, #greva aeroport Otopeni , #greva