Greva de pe Otopeni provoaca haos in aer: Cate zboruri sunt afectate miercuri (Video)

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 09:09
5170 citiri
Greva de pe Otopeni provoaca haos in aer: Cate zboruri sunt afectate miercuri (Video)
Foto: Facebook/Romatsa

Controlorii de trafic aerian de pe Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti intra in greva miercuri intre orele 11.00 si 13.00.

Vor fi afectate 40 de zboruri in acest interval, a dezvaluit un reprezentant al aeroportului pentru Agerpres.

"In intervalul anuntat al grevei controlorilor aerieni, miercuri, conform planurilor de zbor, sunt programate pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti 22 de aterizari si 18 decolari, adica 40 de miscari de aeronave", a precizat sursa citata.

Negocierile de la ROMATSA au esuat - Greva fara precedent ce va provoca haos in aer (Video)

Controlorii de trafic aerian isi mentin decizia de a intra miercuri in greva de avertisment, timp de doua ore, dupa ce negocierile de luni cu conducerea ROMATSA, in prezenta secretarului de stat in Ministerul Transporturilor Dragos Titea, au esuat.

"Am avut astazi o intalnire la ROMATSA, nu stiu cum sa spun daca a fost conciliere, mediere.... Cel mai important este ca nu s-a rezolvat niciuna dintre cele 14 revendicari ale noastre", declara, luni, Radu Tudorache, controlor de trafic aerian la ROMATSA, liderul Sindicatului Controlorilor de Trafic Aerian si purtator de cuvant.

Greva care provoaca haos in aer: "Seful ROMATSA se joaca cu siguranta oamenilor din avion"

Radu Tudorache a mai afirmat ca directorul general al ROMATSA a dat o decizie retroactiva prin care a taiat salariile liderilor de sindicat si a marit sporurile unor directori si sefi de tura pentru a convinge oamenii sa renunte la greva de avertisment.

Acesta a precizat ca sindicalistii sunt in continuare dispusi sa negocieze, insa sunt sanse aproape zero ca sa se ajunga la un acord cu patronatul.

O greva fara precedent va provoca haos in aer: Controlorii de trafic blocheaza zborurile in Romania (Video)

Radu Tudorache nu exclude posibilitatea unei greve generale, in caz ca nu se rezolva revendicarile controlorilor de trafic aerian.

ROMATSA va asigura o treime din traficul aerian

Secretarul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR), Andreias Paduraru, a aratat ca in cele doua ore de greva, ROMATSA va asigura, conform legii, o treime din traficul aerian, la care se adauga aeronavele care transporta sefi de stat, prim-ministri, ministri, monarhi, bolnavi, avioanele militare, avioanele de cautare cu salvare si cele umanitare.

Sindicalistii de la ROMATSA spun ca ultima oara cand s-a pus problema unei greve a fost inceputul anilor '90. Acum s-a ajuns in aceasta situatie dupa negocieri care au durat mai mult de doua luni pentru incheierea unui nou CCM. Cu toate acestea, nu s-a ajuns la nicio intelegere, iar de la 1 iunie 2015 angajatii ROMATSA nu mai au Contract Colectiv de Munca.

De asemenea, sindicalistii mai au 14 revendicari ce vizeaza zona profesionala, protectia salariatilor, siguranta traficului aerian, dar si drepturile sindicale, cea mai importanta fiind cea legata de varsta pensionarii. Insa, spun ei, directorul ROMATSA a refuzat continuarea negocierilor.

La randul ei, conducerea ROMATSA a anuntat ca decizia sindicatelor va fi contestata in instanta.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#greva controlori trafic aeroport, #greva controlori aeroport Henri Coanda , #greva