Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Greva generala in toate primariile din tara

Marti, 14 Iunie 2016, ora 10:16
6502 citiri
Greva generala in toate primariile din tara
Foto: Arhiva Ziare.com

Angajatii din primariile si din consiliile judetene din tara ameninta cu greva, acuzand ca se simt discriminati fata de colegii lor din administratia centrala.

Functionarii din aparatul central vor beneficia de cresteri salariale de pana la 70%, dupa adoptarea noii ordonante a salarizarii bugetarilor, in timp ce angajatii din administratia locala nu au primit mai nimic din ce au cerut in timpul negocierilor cu reprezentantii Guvernului, se arata intr-un comunicat al Federatiei Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) remis marti Ziare.com.

Pentru vara aceasta sunt programate trei greve generale:

- prima va dura doar ora si va fi organizata pe 5 iulie;

- a doua va tine de o zi intreaga - pe 12 iulie;

- greva pe termen nelimitat va fi declansata incepand din 19 iulie, daca Executivul nu ia in considerare revendicarile functionarilor din administratia locala.

Sindicalistii au trimis deja Ministerului Muncii o notificare privind declansarea conflictului de munca la nivel national, "ca urmare a refuzului Guvernului Romaniei de a solutiona revendicarile salariatilor din primariile si consiliile judetene".

Reprezentantii FNSA sunt nemultumiti ca, prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea bugetarilor, functionarii din sectorul local ar fi fost "vadit" discriminati fata de cei de la nivel central.

Asadar, Guvernul este acuzat de dezinteres "fata de problemele majore cu care se confrunta salariatii din sectorul nostru de activitate si fata de situatia disperata in care se afla acestia ca urmare a faptului ca sunt si raman cea mai slab platita si discriminata categorie de salariati din sistemul bugetar".

Iata cateva dintre revendicarile salariatilor din administratia publica locala:

1. Acordarea normei de hrana pentru toti angajatii - acolo unde resursele bugetare permit acest lucru.

2. Acordarea voucherelor de vacanta.

3. Majorarea salariilor de baza cu 25%. Sindicalistii spun ca cei mai multi dintre functionarii din administratia locala au venituri apropiate sau chiar egale cu salariul minim pe economie, in valoare de 1.250 de lei.

D.T.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#greva primarii, #greva consilii judetene, #greve administratia publica , #greva