Greva japoneza la Arcelor Mittal Hunedoara

Joi, 31 Martie 2011, ora 20:20
916 citiri
Greva japoneza la Arcelor Mittal Hunedoara
Foto: Antena 3

Cei peste 800 de angajati care lucreaza pe platforma combinatului siderurgic Arcelor Mittal Hunedoara au intrat, joi, in greva japoneza, in urma refuzului administratiei de a comunica sindicatelor un procent de crestere a salariilor, a anuntat presedintele Sindicatului Siderurgistul, Petru Vaidos.

Potrivit liderului sindical, salariile angajatilor Arcelor Mittal Hunedoara au ramas la nivelul din anul 2007, de atunci negocierile privind cresterile drepturilor banesti fiind blocate.

"Consideram ca majorarea salariilor ar trebui sa acopere macar rata inflatiei din ultimii trei ani, cu precizarea ca decizia finala in ceea ce priveste procentul de crestere va fi luata doar in urma consultarii membrilor de sindicat si a ofertei primite din partea conducerii Arcelor Mittal", a declarat presedintele Sindicatului Siderurgistul.

Liderul sindical a explicat ca in randurile angajatilor exista o stare de nemultumire accentuata, apreciind ca actualele salarii nu reflecta conditiile de lucru si nu motiveaza personalul productiv. In opinia sa, mentinerea drepturilor banesti la nivelul de acum incalca principiile Grupului Arcelor Mittal cu privire la sanatatea si securitatea in munca.

Sindicatul Siderurgistul de la combinatul Arcelor Mittal Hunedoara a inceput negocierile cu administratia in vederea incheierii unui contract colectiv de munca, in conditiile in care vechiul document expira pe 31 martie. In acest context, liderii de sindicat au adresat o cerere administratiei prin care solicita un punct de vedere in ceea ce priveste un procent de majorare a salariilor.

Conform sindicalistilor, rata inflatiei in ultimii trei ani a fost calculata la 21,4 la suta.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#salariati greva japoneza, #Arcelor Mittal Hunedoara , #greva