Posta Romana a pierdut milioane de lei din cauza grevei angajatilor. Iata oferta salariala

Vineri, 28 Octombrie 2016, ora 17:55
4422 citiri
Posta Romana a pierdut milioane de lei din cauza grevei angajatilor. Iata oferta salariala
Foto: Posta Romana

Protestul de joi al salariatilor Postei Romane a adus pierderi de 4,5 milioane de lei companiei, in doar cateva ore. Conducerea Postei Romane a avansat sindicatelor doua variante de majorari salariale.

"Compania Nationala Posta Romana nu a ignorat nicio clipa solicitarile angajatilor si a cautat cele mai bune solutii, in acord cu prevederile legislative si tinand cont de situatia financiara a companiei. Sindicatelor le-au fost avansate, miercuri, doua variante de majorari salariale, astfel: o grila de majorare cuprinsa intre 60 de lei si 200 de lei, si o alta grila cuprinsa intre 60 de lei si 140 de lei. Ambele, cu aplicare de la 1 ianuarie 2017", se arata intr-un comunicat al Postei.

Compania sustine ca ambele variante de majorare vizeaza 22.303 salariati, mai exact pe cei cu salarii cuprinse intre 1.250 de lei si 2.202 lei.

In legatura cu protestele salariatilor din Posta Romana, institutia precizeaza ca acestea se afla "in afara cadrului legal" si ca "au afectat semnificativ activitatea".

"Incetarea lucrului in oficiile postale se rasfrange asupra activitatii intregii companii si are urmari grave pe mai multe paliere, incepand cu scaderea drastica a incasarilor. In doar cateva ore de protest, Posta a pierdut 4,5 milioane de lei. De asemenea, trimiterile postale intarziate obliga compania la plata unor despagubiri si penalitati.

Blocarea activitatii va duce la pierderea contractelor din care compania isi obtine veniturile atat de importante pentru mentinerea locurilor de munca.

Din 2014, odata cu instalarea unei noi echipe de management, s-au depus eforturi considerabile pentru oprirea risipei si pentru cresterea veniturilor companiei. Astfel, 2014 a fost primul an de profit al Postei Romane, dupa cinci ani de pierderi.

Anul 2015 a adus un profit operational de 6,8 milioane de lei. Rezultatul net a fost afectat de amenda Consiliului Concurentei pentru activitati din 2011, amenda contestata in instanta.

De asemenea, compania a inregistrat, in primele sase luni ale acestui an, un profit net de 4 milioane de lei", releva comunicatul citat.

Institutia adauga ca noua echipa de management nu a preluat conducerea companiei intr-un moment de prosperitate financiara, ci intr-unul de insolventa iminenta.

"Aceasta a fost evitata si s-a reusit incheierea unor parteneriate care sa dezvolte portofoliul Postei Romane in segmentul cel mai profitabil, respectiv cel al coletariei. Rezistenta unei mari parti a angajatilor si a sindicatelor in fata noilor evolutii ale pietei aduc deservicii majore companiei. Veniturile oricarei companii nu pot fi crescute doar prin actiunile managerilor, ci prin implicarea tuturor angajatilor.

Indemnam partenerii sociali sa dea dovada de responsabilitate in actiunile lor si cerem realism din partea angajatilor care trebuie sa inteleaga ca orice actiune a lor se indreapta, in final, impotriva clientilor", sustine conducerea Postei.

Angajatii din Posta Romana au continuat vineri protestele, dupa ce, cu o zi inainte, peste 15.000 de persoane din mai mult de 1.000 de subunitati postale au oprit lucrul.

Miercuri dimineata, incepand cu ora 10:00, sediul central al companiei a fost pichetat de angajati nemultumiti de propunerile venite din partea conducerii companiei, care conditioneaza majorarile salariale de concedieri.

Posta Romana este cel mai mare angajator din Romania, cu putin peste 25.000 de angajati.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#greva Posta Romana, #oferta angajati posta salarii greva, #angajati salarii Posta, #cresc salarii angajati Posta , #greva