Noi negocieri la ROMATSA: Sunt premise pentru gasirea de solutii

Duminica, 30 August 2015, ora 14:56
4469 citiri
Noi negocieri la ROMATSA: Sunt premise pentru gasirea de solutii
Foto: Arhiva Ziare.com

Negocierile dintre patronatul ROMATSA si sindicate au continuat sambata si duminica, existand premisele gasirii unor solutii care sa duca la renuntarea la greva generala anuntata pentru 1 septembrie, potrivit ROMATSA.

"In cursul zilei de 29 august la sediul ROMATSA au continuat negocierile intre patronat si sindicat pentru finalizarea noului contract colectiv de munca si pentru a stinge conflictul care a generat declararea grevei generale anuntata pentru data de 1 septembrie.

Au fost analizate majoritatea revendicarilor, existand un consens asupra acestora din partea comisiilor de negociere. Negocierile continua si astazi, disponibilitatea ambelor parti creand premizele pentru gasirea solutiilor si pentru rezolvarea divergentelor existente, astfel incat ROMATSA sa asigure in continuare, in conditii normale operationale si tehnice, serviciile de trafic aerian", a anuntat ROMATSA, printr-un comunicat.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a cerut vineri sindicatelor ROMATSA, dupa demisia directorului general, sa renunte la greva generala programata pentru 1 septembrie, apreciind ca protestul este inutil si afecteaza activitatea din domeniul aerian si "confortul cetateanului".

Intrarea angajatilor Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) in greva generala de la 1 septembrie este legala, potrivit unei decizii luate vineri de Tribunalul Bucuresti, care nu este definitiva.

Controlorii de trafic aerian ROMATSA au anuntat luni ca vor intra in greva generala din 1 septembrie, daca cele 14 revendicari pe care le au nu vor fi solutionate, ei sustinand ca problemele lor sunt "de viata si de moarte" si privesc siguranta calatorilor.

Directorul ROMATSA, Aurel Stanciu, a fost numit in functia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, printr-o decizie semnata de premierul Victor Ponta si publicata marti in Monitorul Oficial.

In 15 iulie, sindicalistii ROMATSA au fost in greva de avertisment, timp de doua ore, perioada in care a fost asigurat doar 33,3% din traficul aerian al unei zile obisnuite.

Acestia au 14 revendicari pe care le solicita in noul contract colectiv de munca. Printre altele, ei cer pensionarea la 55 de ani si introducerea unui articol prin care, dupa aceasta varsta, un controlor de trafic sa aiba posibilitatea sa fie trecut pe un alt post in ROMATSA pe masura pregatirii lui, in speta la o directie operationala sau de siguranta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#negocieri greva Romatsa, #patronat ROMATSA sindicate, #greva generala ROMATSA , #greva