Sindicalistii acuza: Se fac presiuni pentru renuntarea la proteste (Video)

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 23:20
2841 citiri
Sindicalistii acuza: Se fac presiuni pentru renuntarea la proteste (Video)
Foto: Antena 3

Liderii sindicali sustin ca reprezentanti ai Puterii fac presiuni puternice pentru a-i convinge sa renunte la greve, mai ales la cea anuntata pentru miercuri, ziua in care se va vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc.

Potrivit lui Mircea Dogaru, presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), "s-a facut tot ce este omeneste posibil" pentru a impiedica iesirea in strada a militarilor.

"Iesirea militarilor este mai mult decat o palma la adresa presedintelui, i-a stricat imaginea in Occident", a declarat Mircea Dogaru, la Antena 3.

"S-au facut presiuni asupra primarului general sa nu ne dea voie, ca avem arme. Am iesit impotriva tiraniei si singurul tiran din tara asta este Traian Basescu", a completat Dogaru.

Luni, SCMD a depus o lista de revendicari Palatul Cotroceni, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Internelor si Curtea Constitutionala a Romaniei, prin care cer demisia actualei puteri si legi ocupationale diferite pentru militari.

La randul sau, Vasile Marica, liderul Sed Lex, a declarat ca, in noaptea petrecuta impreuna cu angajatii Ministerului Finantelor in sediul institutiei, a avut informatii potrivit carora "oamenii puterii au incercat sa dea foc in anumite locuri".

"Erau oameni infiltrati, jandarmi ingrijorati din cauza locului loc de munca. Exista oameni instiganti din toate partile", a completat Marica.

Potrivit spuselor sale, pentru protestul de miercuri se bazeaza pe locuitorii din Bucuresti, deoarece cei din provincie au facut deja destule eforturi de acest gen.

"Propunem 80.000 de oameni. Mare parte ar trebui sa vina din Bucuresti. Provincia a facut multe eforturi pana acum. Ne bazam foarte mult pe bucuresteni, pe oamenii care pot veni sa sprijine o astfel de actiune, fara scandal, fara balamuc. Avem un mesaj de spus", a incheiat Marica.

De asemenea, Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, a declarat ca se fac presiuni asupra companiilor de transport, pentru a nu aduce in Bucuresti persoane care vor sa participe la prosteste.

Dragnea a adaugat ca va aduce aproximativ 10.000 de persoane din Teleorman, pentru protestele de miercuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#presiuni greve, #Vasile Marica greva, #Mircea Dogaru greve , #greva
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
ce bine daca v-ar parasuta in Coreea de nord ; sa bage in niste avioane , sa va dea niste sandviciuri , sucuri ...etc si pe urma o sa va iasa fluturii din cap ; in Coreea de nord o sa-i face-ti poezii lui tanti Udrea si o sa faceti hepatia la "motiune"